Met de Nautilus Explorer verbleven we tien dagen bij Socorro en ontdekken we pas echt wat duiken is. Speciaal voor jou hebben we onze reis op beeld vastgelegd. Bekijk hieronder onze Socorro vlogs of lees ons complete reisverslag.

Wachten op de liveaboard

Twee dagen voor vertrek met de liveaboard kwamen we aan in Cabo San Lucas, Mexico. Als we informeren wat er te doen is, krijgen we eerst een lijst van activiteiten als quadrijden en mountainbiken te horen. En oh ja, snorkelen met mobula’s. Zeg dat dan meteen! Wij twijfelen geen moment en gaan mee! Bekijk hieronder ons avontuur:

Aan boord van de Nautilus Explorer

Dan breekt de grote dag aan: de Nautilus Explorer is klaar voor ons en in 28 uur varen we naar de Revillagigedo-archipel. De wát? Inderdaad. Daarom verkiest men om het ‘Socorro’ te noemen, wat in werkelijkheid één van de eilanden is in het gebied.

We geven je een tour van deze liveaboard:

San Benedicto

Onze eerste stop is San Benedicto, een vulkanisch eiland met een oppervlakte van 10 km2. Onder water schijnt het daarentegen behoorlijk druk te zijn aangezien El Boiler het belangrijkste poetsstation voor reuzenmanta’s is in het gebied. Wij mogen als eerste groep te water:

Roca Partida

We bleven nog twee dagen bij San Benedicto en iedere keer weer genieten we van het gezelschap van de reuzenmanta’s. In de nacht varen we naar Roca Partida. Wanneer ik ’s ochtends mijn hut uit loop, zie ik twee rotsen die uit het water rijzen.

‘Gespleten rots’, de vertaling van Roca Partida, doet zijn naam eer aan. Voor de rest alleen maar een blauwe desolate oceaan. Het water is heerlijk kalm, veel minder stroming dan ik had verwacht. Ik check mijn camera en trek nog even aan mijn schouderbanden. Ja, alles zit goed. Als ik mijn hoofd opricht, zie ik een walvishaai:

Anderen lezen ook:  Duizenden oesters uitgezet in de Noordzee

Socorro Islands

Socorro Island is onze volgende stop. Wederom trotseert de Nautilus Explorer (en wij ook) ’s nachts de golven van de Stille Oceaan. Bij het opstaan worden we beloond met een schitterend uitzicht op het vulkanische eiland, dat tijdens de zonsopgang langzaam kleurt van bruin, roestbruin tot rood. Socorro Island is de grootste van de archipel.

Onze liveaboard ligt naast de ‘vinger’ van het eiland, een lange rechte, aflopende wand die deels boven het water uitsteekt. Dit is een uitloop geweest van de lavastroom toen de vulkaan uitbarstte. Rondom deze vinger zullen we gaan duiken want daar bevinden zich poetsstations voor de reuzenmanta’s:

Lees het volledige reisverslag van onze reis bij Socorro hier.

Wil je zelf Socorro ontdekken?

Ga mee op lezersreis in 2022. De vrije plaatsen zijn al bijna vol! Wacht dus niet te lang en schrijf je in!