Niels Bosman is in april 2023 gestart met Dive Service & Repair Barneveld. Aanleiding was het faillissement van Paralenz en omdat Niels een Paralenz camera heeft, merkte hij dat onderdelen en accessoires moeilijk te verkrijgen waren. Hij ging op zoek naar een oplossing en van het één kwam het ander…

In mijn zoektocht kreeg ik contact met de fabrikant van Vaquita die accessoires hiervoor fabriceert en ook de Vaquita camera produceert.  Samen hebben we besloten om een service- en verkooppunt op te gaan zetten. Op deze manier kunnen we de  gebruikers voorzien van onderdelen, accessoires en nieuwe camera’s. Tijdens mijn werk deed ik nog meer contacten op en zo hebben we het assortiment kunnen uitbreiden met duiklampen en onderwaterdrones (ROV’S).

Kun je iets vertellen over je passie voor duiken?

Ik heb in 1998 op Bonaire leren duiken daarna heb ik 20 jaar lang niet gedoken. In december 2018 heb ik bij mijn broer een opfriscursus gevolgd en ben ik samen met hem gaan duiken. Ik merkte dat ik rust kreeg door het duiken. Dit zorgde voor een omslagpunt: ik heb mijn schroom voor koud water overboord gegooid, en in het late voorjaar van 2019 heb ik mijn eerste duik in Nederland gedaan. Voor mij is duiken alles loslaten, en focussen op de duik, de omgeving en het gevoel. Hierdoor kan ik mijn energieniveau weer opbouwen. Het leuke is dat ik door het duiken veel mensen in binnen- en buitenland heb ontmoet en veel contacten heb opgebouwd. Natuurlijk heel handig voor mijn werk.

Bij duiken kan ik alles even loslaten

Welke producten heb je in huis?

Ik werk onder de naam Dive Service & Repair en heb een uitgebreide webshop. Momenteel heb ik van Paralenz Vaquita de eerste en tweede generatie in mijn voorraad, waarbij de eerste generatie uitlopend is. Daarnaast heb ik duiklampen van Daya lightning Technology en BigBlue lampen/producten in mijn aanbod. Deze lampen hebben een goede  prijs-kwaliteitverhouding.

De fabrikant van de duiklampen, YoucanRobot, produceert ook ROV’s, die ik eveneens in mijn assortiment heb. Ik koop de duiklampen rechtstreeks van de fabriek, waar ook de ROV’s worden vervaardigd voor YoucanRobot. Hoewel ik de ROV’s niet op voorraad heb vanwege de beperkte vraag, verkoop ik ze wel.

Anderen lezen ook:  Vragen over ademautomaten? Eddy heeft de antwoorden

Alle producten die ik aanbied, ondergaan eerst een grondige test door mijzelf en/of mijn collega’s. Deze praktijk stelt me in staat om vertrouwd te raken met de producten die ik verkoop, waardoor ik vragen van klanten beter kan beantwoorden. Bovendien deel ik mijn bevindingen met de leverancier, zodat zij kunnen werken aan eventuele verbeteringen.

Je doet ook onderhoud?

Ja, omdat ik in mijn reguliere werk o.a. rioolinspectie-camera’s repareer, was het voor mij een kleine stap om ook de service aan de Paralenz Vaquita uit te voeren. Voor mij is het een uitdaging om problemen op te lossen, en uit te zoeken hoe iets werkt.
Vanuit de leveranciers krijg ik ook goede ondersteuning en dat stimuleert enorm.

Waar kunnen we je vinden?

Via de website kun je alle producten bekijken en bestellen. Neem gerust contact op als je vragen hebt!