Alle grote beurzen in januari in Duitsland afgelast, waaronder ’s werelds grootste watersportbeurs, boot.

Noordrijn-Westfalen verbiedt grote beurzen in januari – ’s werelds grootste watersportbeurs, boot wordt ook getroffen. De beurs boot, die eigenlijk van 22 t/m 30 januari stond gepland, moet worden afgelast vanwege de verspreiding en gevaren van de Omikron-variant van Corona. De nieuwe regeling in de Corona Protection Ordinance van Noordrijn-Westfalen is van toepassing op grote openbare beurzen met meer dan 750 bezoekers tegelijk.

Omikron-variant

Aanleiding voor de maatregel is de verwachte forse verspreiding van de Omikron-variant, zo maakte het ministerie van Volksgezondheid woensdagavond in Düsseldorf bekend.

Minister van Volksgezondheid Karl-Josef Laumann (CDU) benadrukte: “We moeten op dit moment heel voorzichtig zijn.” Het is nog niet duidelijk in welk tempo Omikron zich zal verspreiden. Maar er moet nu actie worden ondernomen. Het land heeft daarom in de huidige Corona Beschermingsverordening al grote voetbalwedstrijden en sportevenementen met toeschouwers verboden. “Het is niet meer dan logisch dat er in januari geen grote publieksbeurzen zijn met veel bezoekers uit verschillende regio’s en landen van over de hele wereld”, aldus Laumann.

boot Düsseldorf

Zo werd, na de reisbeurzen in Stuttgart, Hamburg en ’s werelds grootste toerismebeurs ITB in Berlijn, ook de laars van Düsseldorf in het tweede jaar het slachtoffer van de huidige situatie.

Over de verdere ontwikkeling van boot Düsseldorf zullen we op dit punt berichten zodra we meer nieuws hebben.

Anderen lezen ook:  Nieuwe bedreigde haaien- en roggensoorten op CITES-lijst