Wat mag je zeker niet overslaan als je op duikvakantie bent op Curaçao en je bent in Westpunt? Onze tips!

1. Bezoek het Christoffel National Park

Het Christoffel National Park is een van de belangrijkste natuurgebieden op Curaçao, een Caribisch eiland dat deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden. Het park is vernoemd naar de hoogste piek van het eiland, de Christoffelberg, die een hoogte heeft van ongeveer 372 meter boven zeeniveau. Het park heeft een oppervlakte van ongeveer 2.300 hectare en omvat een gevarieerd landschap, waaronder heuvels, savannes, bossen en kustgebieden. De Christoffelberg is een populaire bestemming voor wandelaars en biedt een adembenemend uitzicht over het eiland en de omliggende Caribische Zee.  

 

2. Ga op jacht naar koraalduivels

Bij Bahia Apartments & Diving organiseren ze iedere maand een Lion Fish Hunt. Hier leer je hoe je op koraalduivels moet schieten op een veilige manier. Vervolgens mag je zelf op jacht! Dit onder begeleiding van een ervaren duikgids. Degene die de meeste koraalduivels heeft gevangen, wint een leuke prijs. De dag sluit je af met een bbq waar de lion fish wordt gegrild. Dat smaakt naar meer! 

3. Wandel naar de Tree of Life

Start vroeg met deze wandeling, want het kan behoorlijk warm zijn na 09.00 uur! De Tree of Life staat duidelijk aangegeven op Google Maps. Je kan de kaart downloaden zodat je de route offline kunt gebruiken. Je wandelt vanuit Bahia Apartments & Diving eerst door de wijk richting het Christoffel National Park. Ik werd de hele wandeling vergezeld door ‘Iggy’, een hond die altijd bij de baai rondhangt en wat lekkers komt halen bij het duikcentrum. Zo leuk! De entree van het park is via een kleine doorgang. Je wandelt door een prachtig landschap met uitzicht op heuvels van het nationaal park. Eerst passeer je een oude ruïne van een landhuis. Het is leuk om hier even een kijkje te nemen en te bedenken hoe het er in volle glorie heeft uitgezien. Je vervolgt de kronkelende weg, een lange broek is eventueel aan te raden gezien de vegetatie die behoorlijk kan prikken. De Tree of Life beneemt mij de adem wanneer ik hem zie. Wat een natuurpracht en wat een levensenergie hangt er om de boom heen. Loop ook zeker een stukje door naar het uitkijkpunt. Goede wandelschoenen zijn vereist! De wandeling is in totaal 5 kilometer. Echt doen! 
 

Anderen lezen ook:  Palingen worden high van cocaïne in onze rivieren (en dat is slecht nieuws)

Fotocredit: Freedom_wanted/shutterstock