Of je nu wilt duiken vanuit El Quseir of Port Ghalib: bij Wonderful Dive kan het allebei! Zij hebben niet alleen in El Quseir een duikcentrum, maar sinds 2022 ook een PADI 5* IDC Center in het charmante havenstadje Port Ghalib!  

Jullie hebben al een duikcentrum in Marsa Alam, waarom een tweede in Port Ghalib?

Hoewel we een fantastisch huisrif hebben bij Wonderful Dive Rohanou, hadden we al een boot aangemeerd in Port Ghalib om dagelijkse boottrips aan onze gasten aan te bieden. Het oprichten van een volledige basis in Port Ghalib was een logische volgende stap om ons aanbod nog gevarieerder te maken.   

Waar kunnen we jullie precies vinden?

Ons duikcentrum ligt direct aan begin van het Port Ghalib strand. Daardoor kunnen we cursussen, introduiken en snorkeltrips direct vanaf ons privéstrand geven. Port Ghalib heeft een prachtig huisrif. 

Vertel eens iets over de faciliteiten. 

Het hoofdgebouw heeft privékluisjes en een droogruimte voor 80 duikers. Ook zijn er moderne toiletten en aparte douches voor mannen en vrouwen. Ook is er een klaslokaal met airconditioning. Al het duikmateriaal is te huur van Aqua Lung en we hebben perslucht en nitrox beschikbaar. We zijn een PADI 5* IDC duikresort, dus we bieden PADI-cursussen aan, variërend van beginners tot en met instructeurs.  

Wonderful Dive Port Ghalib biedt alle PADI-cursussen aan.

Jullie hebben ook eigen boten?

Onze belangrijkste boot “Sama”. Deze wordt gebruikt voor dagelijkse trips met een capaciteit van 24 duikers, en we hebben de mogelijkheid om extra boten toe te voegen indien nodig. Daarnaast hebben we een eigen zodiac die we gebruiken voor driftduiken langs het 1 km lange huisrif.  

Anderen lezen ook:  Duiken in Dahab of Sharm? Bij Circle Divers moet je zijn!

Hoe zit het met duiken? 

Ons huisrif ligt voor de deur en we bieden driftduiken aan met de zodiac. Dagelijks organiseren we boottochten naar veel duiklocaties ten noorden en ten zuiden van Port Ghalib, inclusief enkele beroemde locaties zoals Elphinstone, Abu Dabbab 2&3, Marsa Imabarak en Dolphin House. Liever kantduiken? Dan gaan we met jeeps naar prachtige duiklocaties zoals Zereb Kebir; prachtige canyons en grotduiklocatie.

Ook snorkelaars hoeven zich niet te vervelen?

Zeker niet! Zij kunnen altijd mee met ons op de boot. Ook organiseren we speciale uitjes voor hen; uitstapjes naar Wadi Gimal park, Abu Dabbab Beach, Dolphin House of Marsa Imabark.  

Wat is er te doen na de duiken?

Je kunt heerlijk ontspannen wandelen langs de haven en door de charmante straatjes van het stadje. Je kunt de lokale architectuur bewonderen en genieten van de woestijnlandschappen rondom. De Ali Baba-stalletjes bieden een unieke winkelervaring waar je souvenirs, handwerk en lokale producten kunt kopen. ’s Avonds kun je genieten van een scala aan restaurants, bars en eetgelegenheden. Proef de lokale keuken en geniet van internationale gerechten terwijl je ontspant aan de kust. Port Ghalib heeft ook prachtige stranden waar niet-duikers kunnen ontspannen, zonnebaden en genieten van het uitzicht op de Rode Zee. Het is een perfecte plek om te relaxen en te genieten van de zon!  

De prachtige haven van Port Ghalib.

Wat maakt jullie uniek? 

Veel afgelegen duikcentra exploiteren dagelijkse boten vanuit Port Ghalib. Wij bevinden ons direct ter plaatse met geweldige hotelopties in de buurt, zodat gasten geen tijd hoeven te verspillen aan dagelijkse transfers om aan boord van de boot te komen. Bovendien is onze locatie binnen Port Ghalib uniek omdat we direct aan de hoek van het strand zitten. Zo loop je direct het water in en hoef je niet ellenlange steigers af te lopen met je duikmateriaal. We kunnen daarom meer diversiteit in duiken aanbieden dan wie dan ook. 

Anderen lezen ook:  Dolfijnkarma: met dolfijnen duiken in Egypte