Tijdens een vakantie heb je even geen dingen die moeten. Geen verplichtingen en alle ruimte en tijd voor jezelf en je reisgezelschap. Wat wel blijft is het fenomeen keuzes maken. Gelukkig maken ze dit bij Chogogo Dive & Beach Resort lekker gemakkelijk. Vooral omdat wat je ook kiest, het altijd goed is.

Na een goede nacht in een heerlijk koel appartement, heb je trek in een ontbijt. De keuken in de studio is voorzien van alle gemakken en je kan ervoor kiezen om een broodje in het broodrooster gooien. Maar je kunt ook kiezen voor a la carte ontbijt. Je loopt naar restaurant Sunset. Het restaurant heeft geen muren en een groot wit zeil als overkapping waardoor de verfrissende wind voor een aangename temperatuur zorgt. Er is een menukaart met opties voor grote en kleinere trek. Je kan kiezen voor gebakken eieren, een zoet ontbijt met pompoen-pannenkoekjes of een healthy versie met vers fruit.

Je neemt voor het ontbijt alle tijd en daarna wandel je naar het strand. Met je voeten in het zand denk je na over wat je wilt gaan doen; lekker lezen bij het zwembad of een duik maken op het huisrif? Duikcentrum Scuba Do ligt op het terrein van Chogogo Dive & Beach Resort en dit maakt je keuze gemakkelijker. Je gaat duiken 

Je bouwt je set op, lekker in de schaduw bij Scuba Do, en loopt vervolgens naar de gele steen met daarop de naam van de divespot: Bari’s Reef. De instap is eenvoudig en een ontspannen duik volgt waarbij je gezelschap krijgt van een tarpon, een verstopte murene zien en je doet je best om de frogfish te vinden.

Anderen lezen ook:  Divers Paradise Bonaire biedt 24/7 duiken

Je spoelt je duikuitrusting uit en hangt deze op in het duikcentrum. De heerlijke geuren bij de Beachbar lokken je en je neus besluit dat je gaat lunchen bij de Beachbar. Bij een hoog tafeltje met uitzicht op Klein Bonaire bestel je een koud drankje en van alle gerechten op de menukaart wint de pizza!


 De pizza bevalt goed en na een korte time-out met een verfrissende douche kijk je vanaf het balkon over de zee. Wat wil je doen? Op het resort blijven of Bonaire verkennen? Een moeilijke keuze omdat beide opties goed klinken. Het vooruitzicht om met een roadtrip Bonaire te ontdekken wint, ook omdat het gemakkelijk is om een pick-up van Chogogo car-rental te regelen. De airco is bijzonder aangenaam en na iedere mooie stop die je maakt kun je weer afkoelen in de auto. Via 1000 Steps rij je naar het Gotomeer om de flamingo’s te spotten. Via Rincom weer terug naar Chogogo Dive & Beach Resort.  

Na de roadtrip word je als een magneet getrokken naar de Lazy River maar ook het zwembad lonkt naar je. Je kiest voor de mooi aangelegde waterbaan die om de appartementen heen slingert en niet te missen is. Met een zwemband loop je naar het hoogste punt om vervolgens met een vaartje de Lazy River in te schieten. De stroming zorgt voor een rustig tochtje waarbij je heerlijk afkoelt. En dat tweede rondje…gaat vanzelf!
 Na meer dan één rondje in de Lazy river merk je dat je honger hebt. De zon zakt langzaam in de zee naast Klein Bonaire en je kijkt naar je reisgenoten. Waar gaan we eten? Het is zo relaxed op het resort dat je voorstelt om te kiezen voor ‘Fine Dining’ in restaurant Biña. De chef mag bepalen wat je gaat eten en ook welke wijn het beste erbij past. Wat er ook geserveerd wordt, het is smaakvol en mooi opgemaakt.

Anderen lezen ook:  Handige weetjes: Reisfacts Curaçao


 Je heft je glas om te toasten. Het was een perfecte dag en je gaat het zeker nog wel een tijdje volhouden bij Chogogo Dive & Beach Resort.