Wil je gaan duiken in het prachtige Sinaï-schiereiland, in Sharm El Sheikh of Dahab? Circle Divers is dé plek voor jou! In gesprek met eigenaar Abdelsalam.  

Jullie zitten zowel in Sharm als in Dahab! 

Dat klopt! Circle Divers exploiteert duikcentra in het mooie Sinaï-schiereiland, zowel in Sharm el Sheikh sinds 2016 als in Dahab sinds 2019. We bieden eersteklas duiken in beide duikcentra, samen met een ervaren team, van logistiek personeel tot instructeurs/duikgidsen en het managementteam.   

Dahab

Wat voor soort duiken bieden jullie aan? 

Circle Divers Sharm El Sheikh biedt zowel boot- als kantduiken aan. Boottochten bestaan uit twee duiken per dag met optioneel een derde duik. Maaltijden en drankjes worden geserveerd op de boot, inclusief een warm lunchbuffet, thee, koffie, water en frisdranken. De boottochten gaan naar Ras Mohammed en de Straat van Tiran op wisselende dagen. Afhankelijk van het weer en het duikniveau van de duikers, bieden we een breed scala aan trips, waaronder opties om de wrakken van de Dunraven, Kormoran of Million Hope te bezoeken. De SS Thistlegorm is ook op aanvraag beschikbaar, en zelfs overnachtingen in het nationale park zijn mogelijk. Nitrox is gratis.

Dahab

Hoe zit het in Dahab? 

Circle Divers Dahab biedt voornamelijk kantduiken aan, met de beroemde duiklocaties Blue Hole en Canyon. Maar laten we de vele fantastische locaties in het Dahab-gebied niet vergeten; er zijn frogfish en zeepaardjes te vinden! Superleuk dus voor onderwaterfotografen. Dahab is perfect voor de meer ontspannen duiker.  

Circle Divers Sharm

Hebben jullie een huisrif? 

Bij Circle Divers Sharm hebben we onze eigen toegang vanuit het Kanabesh-hotel, dat zich in het midden van Na’ama Bay bevindt. Ons huisrif is een geweldige plek voor alle beginnende duikcursussen of voor de eerste dag duiken, en het is ook een prachtige locatie voor de meer ervaren duiker met veel te zien. We hebben ook toegang tot Ras Um Sid Beach, El Fanar, wat een geweldige plek is voor de meer gevorderde duiker, en nachtduiken zijn op deze locatie mogelijk. Circle Divers Dahab heeft zijn eigen huisrif voor de deur. Het begint bij een zanderige instap, wat het heel gemakkelijk maakt om het water in te gaan. Het is een prachtig ondiep rif en een perfecte locatie voor beginnerscursussen, checkduiken en onderwaterfotografie. Je zult zeegras, veel mooie koraalblokken met zachte en harde koralen, schorpioenvissen, murenen, steenvissen, roggen en trekkervissen vinden.  

Anderen lezen ook:  Duiken in Dahab of Sharm? Bij Circle Divers moet je zijn!

Jullie bieden ook technische duiken aan? 

Circle Divers Sharm El Sheikh is zowel een recreatief als technisch duikcentrum en biedt training van PADI, SSI, TDI, ANDI, IANTD en SDI. Onze technische afdeling biedt cursussen en duiken, waaronder CCR, Open Circuit, grotduiken, sidemount en nog veel meer. 

En accommodatie? 

Circle Divers Sharm is omringd door een breed scala aan hotels, van eenvoudige maar voordelige duikerhotels tot luxueuze 5-sterrenaccommodaties – we hebben alles direct voor de deur, en transfers zijn ook gratis binnen de grenzen van Sharm. Circle Divers Dahab bevindt zich in het 4-sterren Jaz Dahabeya-hotel, met uitzicht op de rustige wateren van de lagune en de kleurrijke Sinaï-bergen. Als je iets meer luxe wilt, zijn er op korte afstand 5-sterrenhotels beschikbaar. Heb je liever de ontspannen sfeer van Dahab-backpackers? In de omgeving kun je kiezen uit verschillende basecamps. Waar je ook verblijft, we bieden gratis transfers vanuit elk deel van Dahab.  

Wat maakt jullie uniek? 

Circle Divers is trots op haar hoge normen en veiligheid, van het opleiden en begeleiden van beginners tot technische duikers. Op donderdagavond nodigen we al onze gasten uit voor een gratis barbecue in het duikcentrum in Sharm El Sheikh. En we zijn altijd blij om wat biertjes na het duiken te serveren! De diversiteit die we bieden aan onze duikers, van beginners tot professionals, huisrif tot wrakken, betekent dat er altijd iets te beleven is voor iedereen. Als je eenmaal met ons hebt gedoken, maak je voor altijd deel uit van de Circle-familie. 

Anderen lezen ook:  Blauwalgen bedreigen het koraal