Op het Indonesische eiland Java is maandag het door Interpol gezochte visserschip “Viking” opgeblazen, het schip werd gebruikt voor illegale visserij. Indonesië wil op deze manier afrekenen met illegale visserij.

Het schip van 1332 BRT werd in beslag genomen door de Indonesische marine in de wateren van het land op 26 februari van dit jaar, aldus de autoriteiten. Het schip stond op Interpol’s Most Wanted-lijst omdat de naam al 13 keer veranderd was en het onder 12 verschillende vlag staten gevaren had om de maritieme autoriteiten te ontwijken.

“De ondergang van de Viking is een weergave van de inzet en betrokkenheid van de Indonesische regering om illegale visserij uit te roeien”, aldus minister van visserij Susi Pudjiastuti in een verklaring.

Minstens 11 bemanningsleden van de Viking, bestaande uit Birmese, Argentijnse, Peruaanse en Indonesische onderdanen, werden eerder gearresteerd. De regering van Indonesië gaat de eigenaren en de bemanning van het schip vervolgen.

President van Indonesië Joko Widodo heeft de oorlog verklaard aan buitenlandse schepen die illegaal vissen in de wateren van het land. Het ministerie heeft tot nu toe 150 schepen tot zinken gebracht.

De locatie van de laatste actie laat echter ook wenkbrauwen fronsen. ‘Waarom hebben ze het schip niet in dieper water laten zinken voor een kunstmatig rif? Gaan ze het schip verder nog bergen?’ 

Bron: visserijnieuws.nl 

Anderen lezen ook:  Zonnende zeehond