Opvallend, de jury van de #suuntofotochallenge ontving weinig zwart-wit, staande of half/half foto’s. Valt de laatste weekprijs in de #suuntofotochallenge op een dramatische zwart-wit foto of een romantische zonsondergang? 

Visportret

zwart-wit

Foto: Dirk Janssens

Ook opvallend deze week, een groot aantal geslaagde visportret foto’s. Voor een visportret is het de kunst zo dichtbij mogelijk op je onderwerp te komen. Vissen zijn bijna altijd een uitdaging. Een bodemvis die lekker op zijn gemak ligt te chillen gaat er standaard vandoor op het moment dat je afdrukt. Resultaat, een foto van de staart en een wolk stof. Uiteraard willen we een kop en een scherp oog zien. Compositieregels kun je breken (graag), maar vooraf zijn deze handig. Lees deze tips van René Lipmann over compositie nog eens rustig na. Dirk Janssens stuurde een prachtig portret van een bodemvis in. Ook Luc De Laet maakte de jury blij met een creatieve foto. Een onderwerp in het midden kan dodelijk zijn, maar in dit geval werkt het prima. Er is een foto ontstaan waar je meer dan een keer naar kijkt. Knap!

Foto: Luc De Laet

Actieve foto

De weedy seadragon of wiervis is super lastig te ontdekken tussen de bodemflora. Je ziet deze vis zo over het hoofd. Onzichtbaar? Nee, in open water valt het familielid van de zeepaardjes door zijn heldere kleuren een stuk beter op. Mee werken aan een portretfoto? Meestal niet, maar met geduld kun je een foto maken zoals Lieselot De Bruyker instuurde.

zwart-wit

Foto: Lieselot De Bruyker

Zwart-wit

zwart-wit

Foto: Tom Van Hout

Zwart-wit fotograferen heeft iets romantisch. Het maakt een foto veel dramatischer. En… het is ook een manier om op te vallen tussen alle kleurrijke inzendingen bij een fotowedstrijd als de #suuntofotochallenge. Tom Van Hout durfde het aan met zijn foto van een Voshaai. Een dier waarvan de grote staartvin niet mag ontbreken op de foto. De staartvin wordt gebruikt om scholen vis bijeen te jagen. Daarbij zwemmen ze om de school heen, al zwiepend met hun staart. Een tweede manier om je te onderscheiden is je camera draaien… Maak zowel foto’s in portretstand als in landschapstand en varieer met je standpunt. Onze winnende foto is geen visportret, maar wel een foto in de portretstand. Een hele romantische half/half opname! Luc Rooman is onze winnaar in week 6, hij ontvangt binnenkort de weekprijs, een originele emaille Suunto mok. Luc van harte! De jury gaat aan de slag om alle (55o!) inzendingen nogmaals te bekijken. In een aanstaande uitgave van DUIKEN maken we binnenkort de winnaar van de Suunto D5 bekend!

zwart-wit

Foto: Luc Rooman

Gesloten, je kon meedoen tot 5 juni!

Je kon gedurende onze fotochallenge minimaal drie foto’s naar foto@duiken.nl sturen. Om je kans te vergroten, mocht je gedurende de challenge iedere week een foto inzenden.

Anderen lezen ook:  Verandering bij Duiken Magazine: 10x in print en 2x digitaal

Hoofdprijs

Bij deelname aan #suuntofotochallenge maakte je kans op de schitterende hoofdprijs: de nieuwe Suunto D5 duikcomputer in horlogeformaat ter waarde van € 649!

Voor de weekwinnaars staat er een originele emaille Suunto mok klaar.

Een deskundige jury beoordeelt welke fotograaf met zijn fotoserie de hoofdprijs in ontvangst mag nemen. Meedoen kan vanaf donderdag 25 april tot en met 5 juni via foto@duiken.nl, vermeld je naam in de bestandsnaam van de foto (maximaal 10 MB).

De weekwinnaars publiceren we op www.duiken.nl. Alle inzendingen kun je op www.facebook.com/Duiken.nl in het album #suuntofotochallenge bekijken.

Voorwaarden #suuntofotochallenge

  • Meedoen kan vanaf 25 april tot en met 5 juni via foto@duiken.nl, vermeld je naam in de bestandsnaam van de foto (maximaal 10 MB).
  • Stuur gedurende onze fotochallenge minimaal drie foto’s
  • Om je kans te vergroten, mag je gedurende de challenge iedere week een foto inzenden.
  • Foto’s dienen onder water gemaakt te zijn
  • Half/half foto’s zijn welkom
  • Foto’s worden onder andere beoordeeld op compositie, originaliteit en scherpte
  • De weekwinnaar maken we bekend op www.duiken.nl
  • Een deskundige jury selecteert de weekwinnaar en beslist wie de hoofdprijs in ontvangst mag nemen.
  • De winnaar van de Suunto D5 maken we bekend in een uitgave van DUIKEN

 #suuntofotochallenge

Bekijk ook:

Onderwaterfotografie: 10 compositie regels, deel 1