Met maar liefst twee duikcentra in Dahab kan je je helemaal uitleven bij Lagona Divers. Nog een heel groot voordeel: beide centers hebben een huisrif voor de deur! En dat heeft geen enkel ander duikcentrum in de populaire badplaats. Eigenaar Christian Bruckle vertelt meer! 

Kun je iets vertellen over de geschiedenis? 

Lagona Divers is een duikcentrum dat sinds 1994 actief is in Dahab. Het begon met één duikcentrum in een klein hotel naast een lagune, wat de naam Lagona Divers opleverde. In 2001 verhuisde het van de lagune naar het Happy Life Village Hotel, een all-inclusive hotel met 330 kamers, gelegen in het zuiden van Dahab. Dit hotel ligt direct naast de prachtige duiklocaties Moray Garden en Golden Blocks, waar duikers kunnen genieten van het rijke zeeleven en de koraalriffen van de Rode Zee. In 2006 opende Lagona Divers zijn tweede centrum in het noorden van Dahab, in het gezellige Hotel Tropitel Oasis, dat zich direct naast de beroemde duiklocatie de Canyon bevindt. Een van de grote voordelen van deze twee hotels is dat ze allebei uitstekende huisriffen hebben, die gemakkelijk bereikbaar zijn vanaf de kust. Geen enkel ander duikcentrum in Dahab kan beweren een “echt huisrif” te hebben. Daarom is Lagona Divers in de beste positie om geweldig duiken aan te bieden voor de deur! Bovendien zijn alle andere duiklocaties gemakkelijk te bereiken per minibus, jeep en/of pick-up. 

Hoe zit het met duiken? 

Duiken in Dahab is voornamelijk kantduiken, aangezien er meer dan 20 duiklocaties vanaf land bereikbaar zijn. Er zijn ook 4 duiklocaties die alleen per boot te bereiken zijn. We bieden deze duiklocaties minimaal één keer per week aan met onze privécharterboot. 

Het gezellige duikcentrum bij Tropitel Oasis. 

Vertel eens wat meer over jullie huisriffen.

Het huisrif bij Happy Life Village is een prachtige duiklocatie die slechts 150 meter verwijderd is van het duikcentrum. Je betreedt het water via een 30 meter lange steiger die je naar het hoofd rif leidt. Het rif loopt af tot ongeveer 3 meter in de buurt van de kust en verandert in een glooiend zanderig gebied met een ongelooflijk aantal kleine en grote koraalblokken. Deze blokken zijn de thuisbasis van verschillende zeedieren, zoals naaktslakken, grote groupers, koraalduivels en spookvissen. Zelfs in het ondiepe water kun je veel tijd besteden aan het ontdekken van alles wat dit geweldige ecosysteem te bieden heeft. Vanaf een diepte van 18 – 20 meter verandert het zanderige gebied in een compact rif, dat afloopt tot 45 meter onder een hoek van 60 graden. Zelfs voor niet-duikende gezinsleden biedt het huisrif uren snorkelplezier.

Anderen lezen ook:  Nieuw onderzoek naar de Fysiologie van Diep Rebreather Duiken

En het rif bij Tropitel Oasis?

Het duikcentrum in Tropitel Oasis ligt direct aan het strand, wat het zeer handig maakt voor duikers. Na slechts 50 meter kan je genieten van de prachtige koraaltuin die zich langs de kust uitstrekt. Om het bovenste rif niet te beschadigen, betreden we het water via een korte steiger die ons naar de rand van het rif brengt. Direct voor de steiger en richting het noorden vind je een prachtig begroeid rif, dat afloopt tot 50 meter onder een hoek van 45 graden. Dit rif zit boordevol leven en diversiteit, en je kunt veel verschillende soorten vissen en ongewervelden zien. Naar het zuiden toe is het rif vrij ondiep en loopt er een 10 meter brede zandlagune parallel aan het hoofd rif op een diepte van 12 meter. Achter deze lagune leidt een geleidelijk aflopend plateau naar de open zee. Het plateau is overal bedekt met koralen en biedt voor elk wat wils. Het is een geweldige plek om schildpadden en grotere barracuda’s te spotten die het gebied patrouilleren. Natuurlijk zijn ook de meer bekende vissoorten van de Rode Zee vertegenwoordigd. Bijvoorbeeld, koraalduivels, kogelvissen en vele andere soorten. Macro-liefhebbers worden ook goed bediend en kunnen op zoek gaan naar naaktslakken en garnalen die zich tussen de koralen verbergen. 

Happy Life Village, ook ’s avonds heel gezellig!

Welke faciliteiten hebben jullie bij Happy Life Village?

Het duikcentrum in Happy Life Village kan maximaal 80 klanten herbergen in een ruime en comfortabele omgeving. Het biedt een breed scala aan diensten en uitrusting voor duikers van alle niveaus, of ze nu geïnteresseerd zijn in recreatief of technisch duiken. Er is een kleine duikshop en er zijn twee grote klaslokalen. Het duikcentrum biedt een grote opslagruimte waar duikers hun uitrusting in dozen en kluisjes kunnen opbergen. Ze kunnen ook hun natte items zoals BCD’s en pakken ophangen in een extra opslagruimte buiten, waar de natuurlijke bries van de bergen alles droogt zonder directe blootstelling aan de zon. Ook zijn er twee grote spoeltanks met vers water waar klanten hun uitrusting kunnen reinigen. We hebben twee Bauer-compressoren en bieden gratis nitrox. Trimix is beschikbaar. Ook hebben we dubbelsets beschikbaar en sidemounttanks. Rebreatherduikers kunnen ook bij ons terecht.  

Anderen lezen ook:  Elite Diving Sharm El Sheik “Kleinschalig familiebedrijf met 21 jaar ervaring in de Rode Zee”

En welke bij Tropitel Oasis?

Het Dive Center in Tropitel Oasis is een klein en gezellig duikcentrum dat een gepersonaliseerde duikervaring biedt voor maximaal 50 klanten. Het centrum bevindt zich direct aan het strand, wat gemakkelijke toegang tot het huisrif biedt. De Bedoeïenenhoek is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van lokale thee tussen de duiken door. Het centrum heeft een groot klaslokaal waar onze instructeurs hun cursussen geven. In de ruime opslagruimte kan je al je duikspullen kwijt, en de grote spoeltank is perfect voor het reinigen van uitrusting na duiken. Het Beachfront Dive Center heeft twee Bauer-compressoren. Nitrox is gratis.  

Op zoek naar een mooi verblijf? Tropitel Oasis biedt alles voor een heerlijke duikvakantie!

Jullie organiseren ook leuke duikexcursies!

Klopt! Wat denk je van een kamelentrip naar Ras Abu Gallum, waar je op traditionele wijze kan duiken, zoals dat aan het begin van het duiken in Dahab in de Sinaï werd gedaan. ’s Ochtends rijden we naar de Blue Hole waar alle uitrusting op kamelen wordt geladen. Na een rit van 50 minuten langs het strand komen we aan bij Ras Abu Gallum, waar we verblijven in een klein Bedoeïenenkamp. We maken twee duiken met een lekkere traditionele Bedoeïenenlunch tussendoor. We kunnen ook een dagtocht organiseren naar het verbazingwekkende wrak van de Thistlegorm. 

Bieden jullie accommodatie aan?

Happy Life Village heeft in totaal zijn er 334 zeer ruime kamers en 20 familie-suites beschikbaar. De familiekamers of suites combineren twee ruime kamers met een gedeelde badkamer. Vanwege hun grootte zijn de suites/familiekamers geschikt voor maximaal 4 volwassenen. De familie-suites zijn ideaal voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Tropitel Oasis heeft in 141 kamers en 4 suites (129 met uitzicht op zee). Je kunt kiezen uit standaard kamers, superior kamers of een suite. Kamers met verbindingsdeuren en niet-roken kamers zijn op aanvraag beschikbaar.  

Anderen lezen ook:  “De hutten lijken net hotelkamers dankzij de extra breedte en hoogte van de liveaboard Seven Seas”  

Wat maakt jullie uniek?

Ons duikcentrum is al bijna 30 jaar actief en we zijn er trots op onze klanten de hoogste kwaliteit duikervaring te bieden. We duiken altijd met kleine groepen van maximaal 6 personen. Dit stelt ons in staat om persoonlijke aandacht te bieden aan elke duiker en ervoor te zorgen dat iedereen een geweldige tijd heeft. We begrijpen ook dat duiken niet alleen om de bestemming gaat, maar ook om de reis. Daarom bieden we minimaal 1 uur duiktijd aan, zodat onze klanten zich volledig kunnen onderdompelen in de onderwaterwereld en naar hartenlust kunnen verkennen. Onze gidsen zijn ervaren en deskundig, en ze zijn gericht op het zorgen voor maximaal plezier tijdens de duiken van onze klanten. Ze zijn gepassioneerd over duiken en delen graag hun kennis met anderen. 

De huisriffen van beide locaties hebben veel te bieden.

Jullie geven ook opleidingen?

We bieden een breed scala aan cursussen die geschikt zijn voor alle niveaus van duikers, van SSI Basic Diver tot SSI Open Water Scuba Instructor. We geven ook technisch duiken van instapniveau tot Hypoxic Trimix Instructor voor meerdere organisaties: SSI XR, TDI en IANTD. Voor al gecertificeerde technische duikers regelen we begeleide technische duiken in heel Dahab tot een diepte van 130 meter. Dit betekent dat onze duikers de prachtige onderwaterwereld van Dahab kunnen verkennen onder begeleiding van onze ervaren instructeurs. We leren ook tot hypoxische Trimix op de volgende CCR’s: X-CCR, CCR Triton en Hollis Prism 2. 

Jullie hebben een servicecentrum, leg eens uit?

In Duitsland en Egypte hebben we een speciaal servicecentrum dat beschikbaar is om al je vragen te beantwoorden over je duikvakantie, boekingen, duikcursussen en suggesties over onze duikcentra. Ons servicecentrum is beschikbaar in verschillende talen met moedertaalsprekers van het Duits en Engels, zodat je gemakkelijk met ons kunt communiceren. Ons vriendelijke team staat klaar om je vragen te beantwoorden via e-mail, telefoon of WhatsApp. We kunnen duikpakketten boeken of complete duikreizen adviseren en ontwerpen.  

 Meer informatie: Lagona Divers en over technisch duiken: www.lagona-divers-technical.com