Ik ga duiken in Zuid-Afrika en neem mee… In oktober 2023 organiseren wij de DUIKEN Lezersreis naar Blue Ocean Dive Resort in Umkomaas, waar je schitterende haaienduiken te wachten staan. Wat moet in ieder geval in de koffer?

7 mm wetsuit

De watertemperatuur in Zuid-Afrika bij Aliwal Shoal ligt rond de 21 tot 23 graden. Aangezien je meerdere duiken maakt op een dag (maximaal vier) is het verstandig om een warm genoeg pak mee te nemen.

Duiker wetsuit

7 mm, 5 mm met shorty… Neem een goed wetsuit mee!

Icevest of baselayer

Nog een extra laag is aan te bevelen aangezien de frequentie van de duiken: neem voor extra warmte een icevest of baselayer mee. Liever dat je iets uittrekt dat het te warm is, dan dat je loopt te bibberen na de duik.

Cap

Deze moet ook absoluut mee: de meeste warmte verlies je via je hoofd. Je gaat eropuit met een zodiac, dus het is sowieso lekker om je cap op te hebben voordat de duiken beginnen en tijdens de oppervlakte-interval.

Handschoenen

Fijn om je handen warm te houden, maar ook op de zodiac zelf. Tijdens het varen houd je twee touwen vast, dan gaat het niet schuren.

SMB

Neem ook zeker je boeitje mee. Je duikt altijd in en groep en komt met de groep omhoog, maar mocht je een keer afdrijven, kun je altijd zelf een boeitje schieten.

 

Icevest, duiklamp, cap

Dit moet zeker in je koffer mee naar Aliwal Shoal.

Duiklamp

Je gaat ook op verschillende wrakken duiken, maar ook op het rif zijn er meerdere grotten en overhangen te vinden. Breng kleur in je duik en doe deze ook in je tas. Daarnaast is je duiklamp ook je communicatiemiddel om iemand te signaleren onder water.

Anderen lezen ook:  Bijzonder duiken op de Bahama's

Muts

Erg lekker voor tijdens de oppervlakteinterval of na de duik: een muts.

Warme kleding

Het weer kan van heel heet naar koel omslaan, dus neem een lekkere trui en lange broek mee.

Waterfles

Drink genoeg: neem je eigen waterfles mee. Deze kan je vullen op het duikcentrum. Ook is het water uit de kraan gewoon drinkbaar.

Elektriciteit

Op het Blue Ocean Dive Resort zijn gewone Europese stekkers aanwezig. Een wereldstekker is dus niet nodig.

Zeeziektepillen

Niet vergeten: zeeziektepillen. Dit zijn de favorieten van hoofdredacteur Judith Rietveld, verkrijgbaar in Antwerpen.

Zeeziektepillen

Tijdens de oppervlakteinterval kan er wel eens deining staan, neem dan ook zeeziektepillen mee.