Op duikvakantie met een liveaboard op de Bahamas op zoek naar tijgerhaaien en hamerhaaien! Ik heb er megazin in. Om de boot letterlijk niet te missen, heb ik vooraf enkele dagen geboekt bij Viva Wyndham Fortuna Beach op Grand Bahama. Gewoon voor de zekerheid. Een soort safety stop van tevoren. Mocht mijn bagage vertraagd zijn, of een vlucht vertraging hebben… en de boot wacht niet! Laat de duikvakantie beginnen!

Op het minuscule vliegveld van Grand Bahama ben ik een beetje zenuwachtig, waar is mijn bagage? Ik heb meerdere overstappen gemaakt, dus het is altijd spannend hoe dat afloopt. De aankomsthal is niet veel groter dan een normale huiskamer en een handjevol koffers staat buiten. Ik ben heel blij als ik mijn koffer zie; mijn hele duikuitrusting zit erin (behalve mijn ademautomaat dan, die zat in de handbagage) en ik vind het toch altijd wel heel fijn om mijn eigen spullen te hebben tijdens een duikvakantie, zeker op een liveaboard. Ook zijn mijn extra ingeplande dagen – mocht mijn bagage vermist zijn, vlucht vertraging – nu extra relaxed; ik heb alle tijd om te genieten op het tropical resort Viva Wyndham Fortuna Beach!

Heerlijk, die luxe

Voor ik het weet, zit ik in een luxe ‘van’ met airco. Eigenlijk wil ik heel graag de ramen opendoen; heerlijk die zon! Die zeelucht! Die tropische geuren! Hallo, Bahamas! Maar ik zal nog even moeten wachten. Een chauffeur van het Viva Wyndham resort stond me al op te wachten. Twee Amerikanen gaan ook mee, zij gaan hier een verjaardag vieren. Het is 15 minuten rijden wanneer we door de slagbomen rijden van het resort. Bij de receptie ben ik snel ingecheckt en ik krijg een prachtig blauw all-inclusive bandje. Ik ben normaal niet zo van deze resorts, maar nu vind ik het wel heel luxe dat ik overal eten kan krijgen, drankjes kan halen en helemaal niets zelf hoef te doen. Net zoals mijn koffer, die wordt netjes naar de kamer gerold door een goedgeluimde local.

Viva Wyndham room

Een heerlijke kamer met twee queen-size bedden!

Room met een (ocean) view

Het resort bestaat al meer dan 30 jaar en is gelegen op het zuidelijke deel van Grand Bahama Island. Het resort biedt 274 kamers, verdeeld over twee categorieën: Superior Ocean View en Superior Garden View. En YES! Ik heb de Ocean View! Dat vind ik altijd wel spannend, als je dan daadwerkelijk je kamer ziet. In dit geval maak ik een klein vreugdedansje. Ik heb twee Queen-size bedden, een ruime badkamer en een eigen balkon mét uitzicht op een parelwit zandstrand met palmbomen en… de oceaan! Zo mooi! Zo blauw! Op de tafel staat een fles bubbels met twee glazen – helaas is mijn vriend niet mee, maar die fles gaat echt wel open! – snacks, chocola (oh yeah!) en chips. De fles gaat natuurlijk open, maar ik wil het liefst zo snel mogelijk naar de oceaan. Het is lang geleden dat ik zulk blauw water heb gezien… Ik giet daarom een deel van de bubbels in mijn Fourth Element bidon. Omdat het kan. Omkleden, slippers aan en gaan!

Anderen lezen ook:  Wat zie ik nou in Zeeland?

Prachtig bounty strand

De slippers gaan al snel uit, ik wil het warme zand aan mijn voeten voelen. Op de zonnebedjes onder de palmbomen liggen koppels of vrienden lekker te chillen of te kletsen. Sommigen zie ik met een cocktail. Hm. Ook lekker en die kan ik ook gratis halen natuurlijk! Maar eerst eens die bubbels opdrinken. Veel bedjes zijn leeg, gelukkig dus geen massale drukte hier. Zo kan je echt tot rust komen. Ik vind een mooi plekje in de schaduw. Daar laat ik mijn spulletjes achter en ren naar de zee. Het kan me niet schelen wat mensen denken, ik wil erin! En ik doe altijd ‘Wie als eerste bij de zee is’ met mijn zoon, nu doe ik het dan gewoon met mezelf. Het water is heerlijk en ik laat me lekker meedrijven in de golven. Ambitie om een stuk te gaan zwemmen heb ik niet. Een stukje verderop zie ik de duikboot van de duikschool liggen. Helaas heb ik geen tijd om met hen mee te gaan, maar dat bewaar ik graag voor een volgende keer. Ik heb nog een deadline te halen, en daar wil ik morgen voor gebruiken… Werk gaat gewoon door!

Een droomstrand... Heerlijk dat er zoveel lege bedjes zijn!

Een droomstrand… Heerlijk dat er zoveel lege bedjes zijn!

Op zoek naar snacks en cocktails

Het is tijd voor een verkenningsrondje. Want WAAR haal ik die lekkere snacks en WAAR die cocktails? Ik heb een belangrijke missie. Aan het strand bevindt zich een heuse beach bar, waar je alle drankjes kunt halen die je wilt en er is een buffet waar je vandaag zelf je hamburger kunt samenstellen. Alles is aanwezig, van broodje tot ui en augurk. De bak met mayonaise is bijna een halve meter lang, net zoals die van de mosterd. Indrukwekkend. Ik schep uiteraard een grote klodder erbij. Dat gaat per ongeluk. Ook is er een prachtig zwembad, maar ik denk niet dat ik daar snel gebruik van zal maken. Qua eten kun je terecht in het Junkanoo restaurant; internationale keuken in buffetstijl, Viva la Pizza en Hacienda don Diego (Mexicaans) en het Viva Café. Ah, en daar is de bar met cocktails! De bartender maakt met een enorme glimlach mijn mojito snel klaar (ja mijn bubbels zijn op!).

Met een verse koffie ontspannen in de loungestoelen.

Met een verse koffie ontspannen in de loungestoelen.

Overal gratis wifi

Net voorbij het zwembad staan luie stoelen waar je je boek kunt lezen of gewoon een vers gemaakte koffie kunt drinken. Wil je een excursie boeken, dan regel je dat bij de counter desk. Ook zijn er tennisbanen, een wisselkantoor, gratis parkeergelegenheid, een boetiek, een spa, massages, oppasservices, fotowinkel en autoverhuur. Voor entertainment wordt tevens gezorgd, er is een heel animatieprogramma, maar ik ben hier voor mijn rust. De dagen dat ik bij Viva ben, heb ik overigens nergens last van, noch van harde muziek of gillende kinderen die voorbijrennen. Oh ja en uiteraard heel belangrijk; overal is gratis wifi!

De accommodaties hebben garden of ocean view.

De accommodaties hebben garden of ocean view.

Uniek rif 

Het 5* PADI duikcentrum passeer ik naar mijn kamer. Heel jammer dat ik geen tijd heb… Viva Wyndham Fortuna Beach ligt op slechts 1 kilometer van de meest interessante duikplekken van heel Grand Bahama; op slechts 15 minuten varen van een van de meest unieke riffen die geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren duikers, 20 minuten van Shark Alley en 25 minuten van het nationale park van Peterson Cay. Het huisrif ligt recht voor de deur, Ben’s Blue Hole. Hopelijk iets voor de volgende keer…

Anderen lezen ook:  Wrakduiken in Kroatië

Nachos XXL

Vanavond ga ik Junkanoo testen, Het eten van het buffet is internationaal, op Amerikaanse stijl klaargezet. Want van alles is veel. En heel veel keus. Wanneer ik enkele nachos op mijn bord schep, hoor ik naast mij een Amerikaanse kirren, wanneer zij het deksel optilt van een enorme pan. Liters vloeibare kaas zijn zichtbaar. Als voor een weeshuis… me guilty; ik schep nét iets te veel over mijn nachos. Wederom: omdat het kan. Geldt hetzelfde voor de guacamole. En sour cream. Voor een dieet moet je hier niet zijn! Het eten is absoluut goed. En de toetjes ook.

Een paar litertjes kaassaus voor over de nachos, heerlijk!

Een paar litertjes kaassaus voor over de nachos, heerlijk!

Echt rust voordat de duikvakantie op de liveaboard begint

De dagen gaan snel. En de laatste uren spendeer ik op het strand. De babbelende bladeren van de palmboom, het gefluister van de zee en de warme tropische wind laten me heerlijk tot mezelf komen. De zilte zeelucht strijkt langs mijn neus. Echt even rust aan mijn hoofd nemen vind ik lastig. Maar mijn deadline, die is gehaald. Hier, onder mijn eigen palmboom met uitzicht op de fel turkooizen oceaan, op mijn eigen bedje en verwijderd van de pratende mensen, vind ik echt rust. Ik mijmer over de tijger- en hamerhaaien die ik ga zien. Mijn drankje zit dit keer in een plastic cup, en niet in mijn bidon. Wat een geweldig verblijf bij Viva Wyndham en wat een fantastisch ontspannen begin voor mijn liveaboard duikvakantie!

Checklist duiken

  • PADI 5* Dive Resort
  • Verhuur duikmateriaal
  • Huisrif
  • Unieke riffen op maximaal 25 minuten varen
  • All-inclusive
  • Privéstrand
  • Ocean of garden view kamer
  • Zwembad
  • 4 restaurants & beach bar
Tot de volgende keer, Viva Wyndham!

Tot de volgende keer, Viva Wyndham!