Mag ik weer duiken tijdens mijn vakantie in Egypte?

Zo’n drieeneenhalf jaar geleden werd ik op 36-jarige leeftijd getroffen door een plotseling hartinfarct en een hartstilstand. Na reanimatie en plaatsing van twee stents, ben ik weer helemaal opgeknapt. Mijn conditie is volgens mij goed.

Mijn vraag is of ik tijdens mijn vakantie in Egypte wellicht weer een (intro)duik zou mogen maken. Voor die tijd heb ik met regelmaat gedoken en 60 duiken gemaakt.  

Antwoord

Zoals je waarschijnlijk wel weet is het bijzonder dat je op je 36e een hartinfarct krijgt zonder dat er sprake is van aanwijsbare risicofactoren. Het is goed te lezen dat alles weer wat genormaliseerd is! Ik begrijp dan ook goed dat het duikvirus weer de kop opsteekt. In principe kun je met de aangegeven medicijnen wel duiken maar het is van belang dat de algehele conditie ook goed is. Om die reden zou ik je dan ook aanraden via www.duikgeneeskunde.nl een cardioloog bij jou in de buurt te zoeken die verstand heeft van duikgeneeskunde. Deze kan dan aan de hand van testen met jou bepalen of je weer fit genoeg bent om te duiken. 

Menno Gaastra, duikmedisch arts en medisch directeur DAN Europe Nederland, geeft antwoord op duikmedische vragen (redactie@duiken.nl).

Anderen lezen ook:  Zie jij ook zo wazig?