Op 28 oktober 2019, ter ere van 3 jaar TODI, werd het eerste Europese onderwatercafé feestelijk geopend door een duikende Thomas Vints, burgemeester van Beringen. Gedurende 12 uur tapten CEO’s Dirk Heylen en Wouter Schoovaerts onder water, streekgebonden mocktails voor alle geïnteresseerde duikers.

 

Steenkolenmijn van Beringen

Precies 30 jaar geleden, op 28 oktober 1989, sloot de steenkoolmijn van Beringen haar deuren. “Deze sluiting bracht heel wat socio-economische uitdagingen met zich mee. Zonder mijn zou Beringen niet het Beringen van vandaag zijn. Het mijnverleden is onlosmakelijk verbonden met de familiegeschiedenis van vele Beringenaren, en bepaalt mee de identiteit van de stad. Ook onze multiculturele samenleving is onlosmakelijk verbonden met ons mijnverleden”, zegt de burgemeester van Beringen.

 

TODI onderdeel van het Beringse landschap

De opening van TODI op 28 oktober 2016 is een symbolische datum en een eerbetoon aan de geschiedenis van de stad en haar inwoners. Reeds 3 jaar maakt TODI deel uit van het Beringse landschap. Aanvankelijk gestart als indoor duik- en snorkelcentrum en ondertussen uitgegroeid tot een all-weather activiteit met internationale uitstraling.

 

Maak kennis met TODI

Anderen lezen ook:  Safety Factory: «Duiken en veiligheid gaan hand in hand»