Arie en Desirée Hoogendoorn zijn de eigenaren van de schitterende Magic Resorts op Cebu en Bohol, Filipijnen. Het Nederlandse koppel is op BOOT in Düsseldorf aanwezig met een eigen stand, waar je persoonlijk kennis kunt maken. Wij deden alvast een interview.   

“Wij houden zelf van een combinatie tussen koralen en muckduiken. Dat kan hier!”

Waarom twee resorts op de Filipijnen?

We wilden heel graag in het buitenland leven en vanwege onze hobby scubaduiken was een duikresort voor ons perfect. Magic Island op Cebu is in januari 2005 geopend en heeft 10 bungalows. Na een paar jaar hard werken hadden we een luxeprobleem: het resort was te klein voor alle duikers die naar ons toe wilden komen, dus besloten we een tweede resort te openen in 2015 op Bohol. Dit biedt ook de mogelijkheid tot eilandhoppen. In een land als Filipijnen is dat heel goed te doen. Nu hebben we twee resorts en kunnen we duikers twee verschillende soorten duikscenes en eilanden laten zien.  De meest gehoorde vraag is nu: wanneer openen we een derde resort? Dat gaat helaas niet gebeuren. Twee resorts is leuk en lekker druk.

Arie en Desirée Hoogendoorn zijn de eigenaren van de schitterende Magic Resorts op Cebu en Bohol, Filipijnen.

Wat maakt de regio zo bijzonder?

De Visayas-streek heeft het mildste klimaat van de Filipijnen. De land- en watertemperaturen wisselen nauwelijks en dat maakt het heerlijk duiken en leven. Cebu is een populair en een gezellig druk eiland. Dit eiland biedt voor ons genoeg om ook af en toe privé iets leuks te doen. Bohol is een heel groen en rustig eiland en ook dat is heerlijk. Het aantal dagtochten dat daar wordt aangeboden is eindeloos en geloof me, ook wij willen graag af en toe een leuke tocht maken!

Anderen lezen ook:  Blue Abyss met 50 meter het diepste zwembad ter wereld?

Wat is jullie favoriete duikstek?.

In Cebu/Moalboal: Pescador Island. De koraalwanden zijn super gezond en zeer kleurrijk. Hier kun je kleine grotjes vinden en één grote grot (doorkijkjes). Kortom, een heel gevarieerde duikstek waarbij jij je continu in een vissoep waant. In Bohol/Anda: moeilijke vraag, er zijn zoveel verschillende soorten duiken te maken. Wij persoonlijk houden van een combinatie tussen koralen en muckduiken. Seahorse Point heeft dit. Een prachtige koraaltuin aan het begin en het einde van de duik. Een kleurrijke wand met allerlei soorten koralen. De zanderige bodem is op slechts 20 meter en daar kun je de meest bijzondere critters vinden, zoals grote zeepaaardjes, de mantis shrimp, de pegasus en zoveel meer!

Wat gaan jullie op BOOT doen?

BOOT 2020 wordt weer speciaal zoals ieder jaar. We zijn te vinden bij het Filipijnen Paviljoen en bij de stand van WIRO Dive. Onze Duitse reisagent WIRO viert zijn 25-jarige bestaan en dat moet gevierd worden met een actie en een superprijs!

Wat maakt jullie resorts zo uniek in vergelijking met andere resorts op de eilanden?

Op onze resorts kun je persoonlijke aandacht en Westerse kwaliteit verwachten.
Vanaf dag 1 worden onze gasten aangesproken bij hun voornaam. Gecombineerd met de Filipijnse gastvrijheid in een native sfeer, komen bezoekers aan als gast en vertrekken als familie. Onze lokale duikteams zijn in staat om het meest bijzondere onderwaterleven te vinden in de omgevingen en kunnen alles vertellen over de wateren rondom Moalboal en Anda.

Wat kun je naast duiken nog meer doen in de regio?

Anderen lezen ook:  Werkzaamheden duikwrak Le Serpent afgerond

Cebu en Bohol zijn prachtige eilanden, niet alleen onder water maar ook op land. Vooral Bohol biedt een ongerepte natuur, vol met bijzondere flora en fauna. Bij Magic Oceans bieden we dagtrips aan om dit prachtige eiland te ontdekken. We nemen onze gasten mee naar de tarsier–monkey, oftewel: het spookdiertje, rijstvelden, grotten, watervallen… Slechts een kleine greep uit de bijzondere activiteiten en bezienswaardigheden!

Wat was jullie mooiste encounter?

Qua duiken; twee voshaaien die op de sardines aan het jagen waren bij Pescador. Dit was een uniek moment! Qua leven op de Filippijnen: Er zijn zoveel momenten die ons bij zijn gebleven, maar de 50ste verjaardag van Arie was wel heel speciaal. Ons personeel had zich maanden van tevoren voorbereid om het een onvergetelijke dag te maken en dat is zeker gelukt! Alle personeelsleden brachten hun familie mee en dus eindigden we met 150 mensen die Arie’s verjaardag kwamen vieren, compleet met ingestudeerde Filipijnse dansjes en natuurlijk karaoke!

www.magicresorts.online

Bekijk ook: Mijn duikavontuur op Bohol