De laatste tijd heb ik veel last van kramp in mijn kuiten en voeten. Voornamelijk ’s avonds en ’s nachts. Van mijn huisarts heb ik het middel inhibin voorgeschreven gekregen. Omdat ik gelezen had dat dit ook een spierverslapper is, is mijn vraag of ik er wel mee mag duiken. Het is een kuur van twee weken. Wat kunt u mij adviseren?
Lida

Antwoord
Het hebben van nachtelijke spierkrampen komt veel voor. Het kan een uiting zijn van spataderen of bij mensen die veel vocht in hun benen vasthouden. Een middel dat regelmatig wordt voorgeschreven is hydrokinine (inhibin). De resultaten zijn sterk wisselend. Het wordt vaak maar enkele weken achter elkaar gebruikt. Bijwerkingen zijn gehoorstoornissen, hoofdpijn en problemen met het zien. Als je geen last hebt van deze bijwerkingen, kun je duiken met hydrokinine. Mocht je toch last hebben van deze verschijnselen, dan is het advies het duiken te laten gedurende de periode dat je dit medicijn gebruikt.

Anderen lezen ook:  Duiken en duizeligheid