In een poging de potentieel negatieve milieueffecten van haar activiteiten te beperken en haar leden nieuwe diensten en meer opwindende, digitale ervaringen te bieden gaat DAN Europe met ingang van deze week geen polyvinyl (PVC) lidmaatschapskaartjes, samen met hun envelop meer drukken en verzenden.

Lidmaatschapskaartjes zijn al bijna 40 jaar een symbool geweest van DAN Europe diensten over de hele wereld.

Ze zijn er sinds het allereerste begin geweest, eerst van karton en later van PVC, en toonden gegevens van het lid, adembenemende foto’s gemaakt door bekende onderwaterfotografen en, het allerbelangrijkst, DAN’s internationale contacten voor noodgevallen.

Lidmaatschapskaartjes zijn in de loop der jaren nauwelijks veranderd, dus is het nu tijd voor een grote verandering.

Word digitaal, word groen

Digitale lidmaatschapskaartjes kun je nu vinden op jouw persoonlijke MyDAN pagina of direct in je mobiele telefoon via de DAN Europe App (iOS, Android) of je kunt het aan je digitale portemonnee toevoegen. Lidmaatschapskaartjes worden in real time online en op jouw apparaten geüpdatet.

Alle individuele leden (Sport, Pro) en Clubleden hebben nu digitaal toegang tot hun account, samen met hun documentatie (kaartje verzekeringscertificaat, verzekeringspolis, enz.) Club leden ontvangen nog steeds hun ‘lidmaatschapspakket’ met daarin veiligheid gerelateerde materialen.

100% bio-afbreekbaar

De nieuwe kaartjes zijn 100% bio-afbreekbaar; geen fabricage of verzending nodig! Digitaal gaan is een duurzame keuze die het milieu respecteert en onze koolstofvoetafdruk verkleint.

Het bespaart ook grondstoffen en geeft DAN Europe de mogelijkheid zich te focussen op haar missie: het dienen van de duikgemeenschap door haar nooddiensten actief te houden en te investeren in fondsen betreffende veiligheid en initiatieven voor preventie, waaronder wetenschappelijk onderzoek. Dit is nu vooral belangrijk, in deze tijd van grote uitdagingen.

Anderen lezen ook:  Grotduiker Ben Reymenants over reddingsoperatie: “Dat het risicovol is, is een understatement”

DAN Europe

“De duikgemeenschap en het DAN Europe team delen de algemene waardes van liefde voor de oceaan en bescherming van het milieu”, stelt DAN Europe Vice President Laura Marroni.

“PVC is het meest gebruikte materiaal voor het maken van kaartjes. Als die weggegooid worden, breken ze in kleine stukjes die in onze oceanen terecht kunnen komen en uiteindelijk door het mariene leven geconsumeerd worden en in de voedselketen terecht komen. Als het gaat om ons milieu, helpen alle kleine beetjes en de overgang van onze PVC lidmaatschapskaartjes naar iets dat geen milieu effect heeft, zal geweldig helpen”, concludeert ze.

Promotie een meer houdbare toekomst

DAN Europe werkt samen met talloze milieuprojecten, een daarvan is de EU gesubsidieerde MPA-ENGAGE, en blijft verschillende milieu initiatieven uitvoeren.

Ons doel is om op een lijn te zitten met en acties te promoten van de VN 2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling, die 17 doelen bevat. Houd jezelf op de hoogte van wat er in 2021 aankomt!

Vragen? Opmerkingen?
Stuur ons een berichtje op mail@daneurope.org