Geen duikcentrum in een stenen gebouw, maar een compleet duikcentrum op een boot! Dat is het unieke concept van Unica Diving Elba. Maak kennis met Werner Nehls, de man achter de duikboot. Laad je duikmateriaal boord, instappen en wegwezen voor een heerlijke dag duiken!

Van München naar het prachtige Elba… Hoe is dat gekomen?

In München ben ik geboren en opgegroeid. Ik heb politieke wetenschappen en geschiedenis gestudeerd. Duiken is al een van mijn favoriete passies sinds ik een jongen was. Ik begon met duiken toen ik 14 jaar oud was en haalde mijn instructeursbrevet op mijn 26e. Ik verbleef vaak op het eiland Elba voor duikvakanties. Na mijn studie kreeg ik de kans om als duikinstructeur en manager van een duikcentrum op de Malediven en Rode Zee te werken gedurende meerdere jaren. Toch wilde ik iets voor mezelf: ik besloot daarom op Elba mijn eigen duikcentrum op te richten.

Jouw ‘duikcentrum’ is niet een gebouw, maar een boot?

In de winter van 1994/95 heb ik mijn eigen duikboot gebouwd, de “Unica”. Het was, en is nog steeds, een heel uniek concept: het duikcentrum bevindt zich op de boot. Alle apparatuur, tanks en compressoren zijn op de boot. Geen vermoeidheid, geen gesleep, puur ontspanning.

Waar kunnen we Unica Diving Elba vinden?

Elba Island is een zeer mooie locatie in de Middellandse Zee. Unica Diving Elba is gevestigd in Magazzini. Een zeer kleine, mooie en rustige locatie aan de noordkant van het eiland Elba, ver weg van overvolle stranden, maar dichtbij genoeg om alle schoonheid van het eiland Elba te ontdekken.

Anderen lezen ook:  Mirko Diving Center: «Op korte afstand varen liggen veel oorlogswrakken»

Vertel eens iets meer over de bootduiken.

Unica Diving Elba biedt prachtige bootduiktrips aan. Pal voor onze locatie vind je het enige natuurreservaat op het eiland Elba: de “Scoglietto”: een klein vuurtoreneiland voor Portoferraio. Sinds het midden van de jaren zeventig is vissen verboden. En je kunt het resultaat zien: enorme groupers, adelaarsroggen, ontelbare barracuda’s, murenen en nog veel meer.

Wauw een compleet natuurreservaat dus!

Jazeker! Dat is heel bijzonder. Scoglietto biedt perfecte duikomstandigheden bij bijna elk weertype en duiklocaties voor elke wens. Voor beginners en ervaren duikers. Scoglietto is zeker een van de beste duiklocaties die je rond het eiland Elba kunt vinden, en we vinden het recht voor Magazzini, slechts 15 minuten varen. Dus… we bevinden ons vaak rond Scoglietto. En natuurlijk hebben we nog verschillende andere duiklocaties.

Hoe zit het met accommodatie?

In de buurt zijn een camping, appartementen en verschillende kleine hotels waarmee we samenwerken. Je kunt kiezen uit accommodaties met 1 tot 5 sterren. We hebben ook een eigen appartement dat we verhuren. Deze heeft twee slaapkamers, woonkamer, badkamer en keuken, mooi terras met uitzicht op zee met barbecue, satelliet-tv, wifi, zwembad en parkeerplaats. Dit is op 5 minuten loopafstand van Magazzioni.

Organiseer je ook bijzondere bootduiktrips?

Indien mogelijk en op verzoek organiseren we dagtochten naar het scheepswrak van Elviscott in Pomonte. Vertrek vanuit Magazzini om 9.30 uur, we maken de eerste duik bij St-Lucia of bij Enfola. Daarna hebben we lunch tijdens de vaart naar Pomonte, gelegen in het zuidwesten van het eiland Elba. Het Elviscott scheepswrak is een heel eenvoudig wrak, omdat het een heel ondiepe duik is: de maximale diepte is 12 m. Dus ook ideaal voor beginners en zelfs snorkelaars.

Anderen lezen ook:  Online pre-beurs aanbiedingen van Diving World!

Hier een impressie van het wrak (bron: YouTube)

Jullie gaan ook weleens naar de zuidkust?

Soms, gedwongen door weersomstandigheden, organiseren we duiktrips aan de zuidkust van het eiland Elba: als de weersvoorspelling sterke noordelijke windcondities laat zien, wat betekent dat er oncomfortabele golven zijn aan de noordkust, verplaatsen we ons naar het zuidelijke deel van Elba. Omdat al onze uitrusting aan boord is, kunnen we het duikcentrum feitelijk verplaatsen waar we maar willen.

Duikvakantie checklist

  • Het complete duikcentrum bevindt zich aan boord van onze zeer mooie en comfortabele 15 meter motorjacht, Unica 2.0.
  • Meer dan 35 jaar ervaring als duikinstructeur. En niet één duikongeval.
  • Als VIT**** en CMAS *** Examiner ook instructeursopleidingen mogelijk
  • Vier talen: Duits, Italiaans, Engels, Frans
  • Diverse gitaren aan boord (heel belangrijk!!)

Meer informatie: Unica Diving Elba