Op een afgelegen eiland in het oostelijke deel van Indonesië vind je het resort/duikcentrum Scuba Republic Indonesia – voor de duiker die iets bijzonders en unieks zoekt. 

 
Vertel iets over de geschiedenis van je resort/duikcentrum?

Ons Resort/duikcentrum werd rond 2016 opgericht, oorspronkelijk om te voorzien in een comfortabel thuis voor onze gasten en bemanning die deelnamen aan onze liveaboardtrips, of net van onze liveaboards af kwamen, om 1-2 dagen te ontspannen na een lange reis. Waigeo was destijds een dorp, en er was geen elektriciteit of gemakkelijke aanvoer van voedsel en uitrusting. We moesten overleven met een op benzine werkende elektriciteitsgenerator. Naarmate de tijd verstreek, kreeg Waigeo eindelijk door de overheid aangelegde elektriciteitskabels, en konden we goedkopere en stabielere elektriciteitsvoorzieningen krijgen. Hierdoor konden we beginnen met het aanbieden van kamers met airconditioning en warm water voor de douche. We slaagden er ook in om dagtripboten te bouwen voor andere programma’s, zoals duiksafari’s en dagtrips, die altijd vanuit ons resort vertrekken. 

We noemen ons resort nu ‘Base Camp’ omdat het, trouw aan zijn oorspronkelijke doel, nog steeds een thuisbasis is voor onze gasten en bemanning om hun avontuur te beginnen, te ontspannen en te relaxen. 

We werken op basis van familiewaarden, vriendelijkheid, kalmte en vrijheid. Ons resort heeft een steiger die direct naar de zee leidt waar gasten kunnen zitten en genieten van de zeewind en zonsondergang, en een gemeenschappelijke ruimte waar gasten kunnen samenkomen en onbeperkt koffie of thee kunnen drinken. Hoewel we worden bestempeld als een resort en kamers met airconditioning aanbieden: wees je ervan bewust dat we nog steeds gevestigd zijn op een afgelegen eiland in het oostelijke deel van Indonesië en er zijn beperkingen.

Anderen lezen ook:  Les Illes Hotel & Diving: hotel en duikcentrum op steenworp afstand Medes Eilanden

Welke faciliteiten heeft jullie duikcentrum?

Verhuur van duikuitrusting en dagboten. BCD’s en wetsuits zijn verkrijgbaar in de maten XS, S, M, L en XL, booties variëren van maat 5 tot 12. Hoewel we een ruime keuze aan maten hebben in ons duikcentrum, zijn ze niet allemaal in gelijke aantallen beschikbaar. Als je zeker wilt weten dat jouw maat beschikbaar is bij aankomst, laat het ons dan van tevoren weten. 

De tanks zijn van aluminium 12l met DIN en INT-kleppen. Er is echter een beperkte voorraad DIN-tanks en we raden aan een adapter mee te nemen als je ademautomaat DIN vereist. Er is geen Nitrox beschikbaar. 

Wat voor soort accommodatie bied je aan?

2 x Tweepersoonskamer (geschikt voor 2 personen, één gedeelde badkamer) 

4 x Tweepersoonsbed + eenpersoonsbed kamer (geschikt voor 3 personen, één gedeelde badkamer) 

1 x Kamer met 3 eenpersoonsbedden (geschikt voor 3 personen, één gedeelde badkamer) 

1 x Slaapzaal met stapelbedden (geschikt voor 6 personen, één gedeelde badkamer) 

 

 Welke faciliteiten heeft je resort?

Airconditioning, ventilator, muskietennet, warmwatermachine voor de douche, wasserij, buffetmaaltijden en een gemeenschappelijke eetruimte. Je kunt direct vanaf onze steiger duiken/snorkelen.

Heb je een huisrif?

Ja, dat hebben we! Over het algemeen biedt ons huisrif kleurrijke koralen en kleine vissen. Echter, foto’s zeggen meer dan duizend woorden. Bekijk onze onderwaterrijkdom dan ook op de foto’s. 

 

Wat voor soort duiken bied je aan?  

We bieden dagtrips, liveaboards en safari’s aan. Drie opties afhankelijk van de voorkeur van de gast. 

Dagtrip: 2-3 duiken per dag en altijd terug naar het Base Camp Safari: 2-4 duiken per dag, landbezoek, en verblijf in verschillende lokale homestays bij elke stop, en alleen terug naar het Base Camp aan het einde van de trip. Liveaboard: 7D/6N ervaring door de Dampier Straat, of 9D/8N naar Misool. 

Anderen lezen ook:  Coral Explorers Week bij Papua Explorers

Wat is het populairste duikgebied in jullie omgeving?

Dat is Blue Magic. Het is rijk aan koralen en een enorme diversiteit aan pelagische soorten.

Wat maakt jullie uniek in vergelijking met andere resorts?

We bieden een breed scala aan duikexcursies (niet iedereen biedt safari’s en liveaboards aan). We hebben betere faciliteiten en management in vergelijking met andere resorts, en onze terugkerende gasten prijzen altijd ons huisrif. 

Website: https://scuba-republic.com/