Als er iemand kennis heeft over het duiken in Sharm el Sheikh, dan is Red Sea Diving College dat wel. Zij zijn al 35 jaar gevestigd in Sharm El Sheikh en was tevens het eerste duikcentrum dat opleidingen aanbood in de badplaats. In gesprek met eigenaar Alain Sobol. 

Vertel eens iets over je duikcentrum?  

Wij bieden PADI duikcursussen aan voor zowel beginners als professionals. Daarnaast organiseren we dagelijkse duiktrips naar lokale duikplekken, de Strait of Tiran, het wereldberoemde Ras Mohamed en het iconische SS Thistlegorm wrak. Ook hebben we een liveaboard met 8 hutten, die geschikt is voor gezinnen en kleine groepen.   

Hoe zit het met accommodatie? 

Red Sea Diving college werkt samen met 3-4 en 5-sterren hotels in Na’ama Bay die dicht bij het centrum liggen. Momenteel zijn we bezig met renovaties en zullen we binnenkort accommodatie ter plaatse aanbieden. 

Jullie hebben een prachtig huisrif.  

Onze duikschool ligt letterlijk op een steenworpafstand van het strand en het duikgebied. Vanwege de ondiepe, glooiende baai en de grote zachte zandbanken wordt deze locatie gebruikt als belangrijkste trainingsgebied voor PADI Bubblemakers tot PADI IDC-training. Maar als je wat dieper gaat, kom je uitgestrekte zeegrasvelden tegen met grazende schildpadden en roggen, evenals honderden kleine wezens. Je vindt er ook grote pinnacles met een overvloed aan zeeleven, van kleine reflecterende glasvissen tot verlegen murenen. 

Wat voor soort duiken maken jullie? 

Kustduiken op ons huisrif en dagelijks boottochten. Rond 08.30 uur vertrekken we en dan zijn we om 16:30 uur weer terug. Ook organiseren we speciale trips naar het wrak van de Dunraven en SS Thistlegorm. 

Anderen lezen ook:  Bij Nemo Dive Club en Hotel in Safaga is iedereen welkom

Wat is het populairste duikgebied? 

Ras Mohammed en de Strait of Tiran. Het Ras Mohammed National Park is het mekka van duikgebieden en biedt een adembenemende topografie, snelle stromingen en heel veel zeeleven. Dit is een ‘must see’ duiktrip voor ervaren duikers.  

Wat maakt jullie uniek?

Ons motto, ‘The Original and Still the Best’, is vandaag de dag net zo waar als 35 jaar geleden! Met de hoogste veiligheid en service in de duikindustrie blijven we een van de leiders in Sharm.

 

Alain Sobol

 

Red Sea Diving College