Heb je na het lezen van ons verhaal in DUIKEN mei zin gekregen in een duikvakantie naar Tenerife? Tenerife Diving Academy is een van onze favoriete duikcentra op het eiland!

Tenerife Diving Academy

«Geen massatoerisme, maar heel veel rust en maagdelijke stranden»

Wanneer is jullie duikcentrum opgericht?

Wij zijn ons duikcentrum gestart in 2009, dus wij vieren dit jaar ons 10 jarig jubileum. 4 jaar geleden zijn we naar onze huidige locatie verhuisd waar we veel meer ruimte tot onze beschikking hebben én we hebben een van de beste duikspots van Tenerife precies voor onze deur.

Tenerife Diving Academy

Waarom Tenerife?

Tenerife is een fantastische plek met een enorme varieteit aan duikspots. Je ziet hier grote hoeveelheden verschillende soorten vissen, soms tot wel 40 soorten in één duik. Je ontmoet er diverse soorten roggen, groene zeeschildpadden, walvissen en dolfijnen en zelfs de bedreigde engelhaai. Tenerife is gemakkelijk en goedkoop te bereiken vanuit zo’n  beetje elke plek in Europa. Je kunt hier ook het hele jaar door duiken. Tenerife wordt soms ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Om de paar jaar zien we zelfs een groepje Orca’s rondom ons eiland.

Was het wat je ervan verwachtte?

Nee, het is zelfs beter dan verwacht! Er wordt vaak gedacht dat Tenerife vlakbij Spanje ligt, met feitelijk ligt het vlakbij Afrika! Dat zorgt ervoor dat we rondom het jaar fantastische temperaturen hebben die maar zelden beneden de 20 graden uitkomen. Ons duikcentrum is ook al meer succesvol dan we ooit hebben durven hopen. We focussen ons op opleidingen met een hoge kwaliteit en het is gebleken dat juist dit is wat ons publiek wil! Veel van onze instructeurs werken over de hele wereld en zo kunnen we ons succes meten.

DCIM100GOPROG0422373.

Wat is je favoriete duikspot?

Ik heb er eigenlijk een aantal, maar mijn absolute favoriet is het Abades Huis Rif. Het behoort tot 1 van de 2 beschermde zeegebieden in Tenerife. Het biedt een erg gevarieerd onderwaterleven met veel roggen en op dit prachtige huisrif woont de groene zeeschildpad en diverse engelhaaien. Er gaat geen duik voorbij waarin ik niet iets nieuws of bijzonders ontdek in Abades. Feitelijk zijn er 4 duikspots in de Abades Baai. Ze zijn allemaal anders waardoor ze ideaal zijn voor verschillende opleidingsnivo’s. Hier had ik mijn mooiste ontmoetingen met vriendelijke Stekelroggen, Vlinderroggen en nog veel meer. Op sommige dagen rijden andere duikcentra urenlang om hier te kunnen duiken. Van ons is deze spot slechts een paar honderd meter verwijderd.

Anderen lezen ook:  IJsland Silfra kloof, zicht van meer dan 100 meter

Wat maakt jullie duikcentrum uniek?

Wij zijn het enige duikcentrum in Europa dat professionele duikopleidingen aanbiedt op de manier zoals wij dat doen. Meestal wordt een Divemaster ingezet door het duikcentrum om flessen te zeulen en uitrustingen te spoelen. We werkt er eigenlijk als een onbetaalde arbeidskracht en je Divemasteropleiding is niet de allerhoogste prioriteit. En precies hierin zijn we anders, bij ons IS de Divemaster training het primaire doel! Dat betekent dat je de training in kortere tijd kunt afronden en leert hoe een Divemaster te worden volgens de allerhoogste standaards, klaar om in de duikbranche te gaan werken. Natuurlijk leren we je ook in de praktijk bezig te zijn. Maar éérst starten we met de Divemasteropleiding en het laatste deel van de training bestaat uit het meedraaien in de praktijk. Maar pas dan als je er ook klaar voor bent.

Tenerife Diving Academy

Wat is je meest bijzondere ontmoeting?

Ik heb er een aantal maar de allermooiste was toch wel die met de Manta! Het was echt heel bijzonder omdat we die hier bijna nooit zien. Deze was alleen en misschien gewoon verdwaald. Ik was bezig met mijn veiligheidsstop en het water was maar zo’n 9 meter diep en ineens zagen we een zwarte schaduw naderen! Toen deze dichtbij was, ontdekten we dat het een prachtige Manta was die gracieus door het water zweefde. Hij bleef even bij ons in de buurt cirkelen om ons in zich op te nemen waarna hij weer rustig verdween terwijl hij ons, uitzinnig door deze ontmoeting, achterliet.

Anderen lezen ook:  Liveaboard Bahamas: Pretty mama Bahama

Wat voor soort duiken biedt je aan?

We bieden diverse soorten duiken aan, van PADI Discover Scuba Diving tot aan PADI IDC, Staff Instructor en ook ondersteuning bij PADI Staff Instructor. We leiden hoofdzakelijk professionals op maar we bieden ook duiken aan voor ieder recratief nivo. Je kunt er van op aan dat je PADI Instructor goed opgeleid is en we hebben meer dan voldoende assistenten. In onze opleidingen is de verhouding leerling : instructeur vaak 1 op een maar soms zelfs nóg beter, We hebben een indrukwekkende hoeveelheid spe cialties in ons aanbod, inclusief PADI Sidemount, PADI Self Reliant Diver en zelfs de PADI Zeemeermin specialty. En hadden we als verteld dat we het enige PADI Freediver Centre op Tenerife zijn? Waaruit je interesse ook bestaat, wij kunnen je verder helpen.

Tenerife Diving Academy

Biedt je ook acco’s aan?

Voor de klanten die bij ons in opleiding zijn om Divemaster of Instructeur te worden hebben we accomodatie beschikbaar die op weekbasis kan worden gehuurd. Deze accomodatie is dichtbij het Duikcentrum en het strand. Het dorpje van Abades beschikt over één van de beste stranden van Tenerife, met de het beschermde zeegebied (Marine Protected Area) om de hoek. Verder zijn er voldoende bars en restaurants zonder die niet overladen zijn met toeristen. Abades is een klein, kalm dorpje, Een perfecte setting om een professionele duikopleiding te volgen.

Hebben jullie speciale pakketaanbiedingen?

Jazeker! We hebben verschillende pakketaanbiedingen, allemaal op maat gemaakt en aan te passen aan je huidige ervarings- en opleidingsnivo. Je hebt trouwens niet persé ervaring nodig om bij ons les te nemen. Onze interne Divemasteropleiding kost vanaf € 799,- inclusief accomodatie en materiaal. Als je het aanvraagformulier gebruikt, krijg je een op maat gemaakte prijsopgave, zonder verborgen of aanvullende kosten, van ons.

Anderen lezen ook:  Op duikvakantie naar Zuid-Afrika: tijgerhaaien en op safari

Ontdek Tenerife Diving Academy

https://tenerifedivingacademy.com

Tenerife Diving Academy

Tenerife Diving Academy

Bekijk ook: Duiken op het wrak El Alguila in Roatan