Thresher Shark Divers heeft een heel speciale plek waar je kunt duiken met voshaaien. We weten zeker dat dit de beste haaienervaring is die je op Malapascua zult krijgen!

Hoe was het afgelopen jaar?

Het is zwaar geweest. Op de Filipijnen zijn veel strikte regels opgelegd en het internationale toerisme is pas in februari geopend. We zijn blij om weer open te zijn en kijken ernaar uit om te doen waar we goed in zijn: duikers haaien laten zien!

Wat voor faciliteiten heeft jullie duikcentrum?

Wij zijn een PADI Career Development Center, het hoogste PADI-niveau, en bieden cursussen aan tot instructeursniveau. We hebben meerdere boten en een volledig assortiment goed onderhouden huuruitrustingen.

Hoe zit het met accommodatie?

We hebben ervoor gekozen om geen eigen resort te openen, omdat we in de eerste plaats duiker zijn. We werken samen met lokale resorts. Een van onze favorieten is Tepanee, een zeer goed beheerd Italiaans resort.

Is er een huisrif?

Nee, want het is erg ondiep direct voor het strand. Er zijn geen kantduiken op Malapascua. Tepanee Resort heeft wel een ondiep watergebied met haaien en verschillende duikplekken zijn binnen een paar minuten varen te bereiken.

Wat voor soort duiken bieden jullie aan?

Tot wel vijf bootduiken per dag. We organiseren speciale trips naar Gato Island, Kalangaman Island, Sambawan, Capitancillo en Kimud Shoal. En natuurlijk duiken met voshaaien!

Wat is het populairste duikgebied?

Malapascua is een geweldige bestemming met enkele van de beste en meest gevarieerde duiken op de Filipijnen, maar het is vooral bekend als de enige plek waar dagelijks voshaaien te zien zijn. Voor de voshaaien duiken wij in een eigen gebied waar zelden andere boten zijn.

Anderen lezen ook:  Droogte: speciale dam tegen zout water richting Vinkeveense Plassen

Wij zijn de enige die ook dubbele haaienduiken aanbieden. Evenals dagtochten met drie duiken, beginnend met een haaienduik om vijf uur.

Wat maakt jullie uniek in vergelijking met andere duikcentra?

We zijn al bijna 20 jaar actief op de Filipijnen en zijn de pioniers op het gebied van duiken op Malapascua. We winnen consequent PADI‘s hoogste jaarlijkse prijs voor Outstanding Contribution to the Dive Industry en hebben veel gasten die keer op keer terugkomen.

Info: thresherdivers.com

Ook interessant voor jou:

Blackwater Diving, duiken in ‘Outer Space’

Voshaaien op Malapascua