Bij duikresort Wadi Sabarah gaat het niet alleen om op maat gemaakte duiktrips en mariene presentaties, de prachtige natuur, het geweldige eten, het huisrif, of het prachtige hotel, het gaat om dit alles. Wadi Sabarah biedt iets wat nergens anders kan.  

Vertel iets over de geschiedenis? 

Wadi Sabarah Lodge & Botanical Gardens is de thuisbasis van Emperor Divers’ nieuwste duikcentrum. Het hotel, dat al meer dan tien jaar in de planning is, is gebouwd met hergebruikte versteende koraalkalksteen en ontworpen om in harmonie te zijn met de natuur. Het is een prachtig toevluchtsoord dat rust biedt in een adembenemende omgeving. Het nieuwe duikcentrum is speciaal gebouwd om te voldoen aan de behoeften van gasten die zowel vanaf de aangrenzende steiger als tijdens op maat gemaakte excursies naar enkele van de beste locaties van de Rode Zee willen duiken.  

Wat voor faciliteiten zijn er? 

Wat faciliteiten betreft, biedt het duikcentrum een winkel, verhuur van uitrusting, lucht- en nitroxcompressoren, opslagruimte voor tassen, spoelfaciliteiten, presentatieruimte, klaslokaal, douches en toiletten. Buiten is er een groot terras waar gasten kunnen ontspannen op onze Bedoeïenen-stijl zitplaatsen. Onze deskundige gidsen hebben een reeks lezingen en presentaties samengesteld die gasten zullen helpen een beter begrip te krijgen van de onderwaterlocaties die ze bezoeken en van de mariene conservatie en preservatie die plaatsvindt.  

Hoe zit het met de accommodatie? 

Er zijn 49 kamers – inclusief drie suites – in Wadi Sabarah en ze zijn allemaal van de hoogste standaard. Elke kamer biedt een prachtig en ruim interieur met een eigen badkamer en heeft direct uitzicht op de zee vanaf het terras of balkon.   

Anderen lezen ook:  Haaienexpeditie in Soedan:  de wilde Rode Zee 

Wadi Sabarah is niet alleen een mooi verblijf… 

De essentie van Wadi Sabarah is om iets anders te bieden dan elk ander hotel in de Rode Zee. Het Tamarisk-restaurant en de bar bieden voortreffelijk eten met een bijpassend uitzicht. Het menu wordt dagelijks samengesteld om een seizoensgebonden smaak van de beste Egyptische keuken te bieden, die kan worden genoten terwijl je uitkijkt over de duinen en de zee. Het restaurant kijkt ook uit over het Medemia infinity-zwembad en de botanische tuinen, waar je een rondleiding kunt volgen om meer te leren over de gevarieerde soorten – waarvan er veel met uitsterven worden bedreigd – die persoonlijk zijn verzameld door Dr. Irina Springuel, een gerenommeerde auteur en voormalig professor aan de Universiteit van Aswan. Om het gevoel van ontspanning te vergroten, zijn er yoga- en meditatiesessies beschikbaar, terwijl degenen die meer rust zoeken, kunnen ontspannen in de prachtige bibliotheek of de Egyptische kunstvoorwerpen kunnen bekijken die tentoongesteld zijn.  

Is er een huisrif? 

Het strand bevindt zich in een oud versteend rif en de kustlijn heeft 700 meter ongerept rif. Dit betekent dat je de unieke bloeiende habitat van de Rode Zee kunt ervaren op slechts een paar meter afstand van je kamer. ‘The Deck’, onze steiger, biedt toegang tot de diepblauwe wateren waar je met de stroming naar het noorden en terug kunt zwemmen of 400 meter naar het zuiden kunt zwemmen en kunt uitstappen bij de steiger van ons zusterhotel. 

Wat voor duiken bieden jullie aan? 

Het duiken vanuit Wadi Sabarah omvat alle opties en is exclusief ontwikkeld door de legendarische Rode Zee duikgids Sonia Goggel. Zij en onze andere ervaren gidsen hebben algemene, seizoens- en locatiespecifieke ecologische, biologische en milieu-presentaties ontworpen die elke avond worden gegeven om van elke duikdag iets bijzonders te maken. Vanwege onze locatie hoeven we enkel een korte busrit te maken naar Port Ghalib of Marsa Alam, vanwaar onze vloot van boten gasten naar de beste dagelijkse duiklocaties in de zuidelijke Rode Zee brengt. Een andere optie is een korte speedboottocht naar Elphinstone – dat vanuit het hotel te zien is – waardoor duikers snel toegang hebben tot het koraal, grotten, steile wanden en verbazingwekkend zeeleven dat deze site beroemd maakt. En dan is er het kantduiken. Duikers hoeven zelfs het hotel niet te verlaten en kunnen onze eigen steiger gebruiken. Of als je na een dag op de boten nog meer wilt, is er de mogelijkheid om na je trip vrij te duiken om de dag van verkenning mooi af te sluiten.  

Anderen lezen ook:  Dolfijnkarma: met dolfijnen duiken in Egypte

Wat is het meest populaire duikgebied bij jullie in de buurt? 

Ons doel bij Wadi Sabarah is om elke duik in de Rode Zee bijzonder te maken, omdat we je nog meer informatie geven over de ecologie en het gedrag die we vinden, evenals duikgroepen die klein genoeg zijn om intieme en educatieve ervaringen onder water mogelijk te maken. Maar omdat je Elphinstone Reef rechtstreeks vanaf de ontbijttafel kunt zien, zullen we deze wereldberoemde locatie zeker zo vaak mogelijk bezoeken. Nabijgelegen speedboten kunnen ons snel naar dit prachtige rif brengen dat uit de diepte oprijst, met twee plateaus en twee wanden die tot 80 meter diep dalen. Kleurrijke koralen, levendig zeeleven en ontmoetingen met grote haaien in het seizoen maken dit tot een duik om te onthouden.  

Wat maakt maakt jullie uniek? 

Alles aan Wadi Sabarah is uniek. Nergens anders in het Rode Zeegebied kun je de gevarieerde ervaringen proeven die dit prachtige resort biedt. Het heeft een botanische tuin met 2000 planten, waaronder veel bedreigde soorten, een uitgebreide bibliotheek, tentoonstellingen, een kunstgalerij, yoga, jeepsafari’s die je de woestijn en prachtige bergen in kunnen brengen en tal van nabijgelegen archeologische attracties om te bezoeken. En ons pakket omvat dagelijkse presentaties die dieper ingaan op de locaties en het zeeleven dat onze duikers zullen ervaren tijdens het verkennen van de Rode Zee met ons. 

 www.Emperordivers.com