Het EMBracing the Ocean programma voorziet in twee beurzen voor creatieve individuen of collectieven in diverse kunstdisciplines. Opdracht is om in co-creatie met oceaanwetenschappers kunstwerken te creëren en de samenleving zo meer bewust te maken van onze oceaan.

Het doel van het programma is om de samenleving bewust te maken van de waarde van de oceaan en te inspireren tot gedragsverandering voor een duurzame toekomst. Tegelijkertijd kan het programma omgekeerd ook nieuwe inzichten en/of perspectieven bijdragen aan het wetenschappelijke onderzoeksproces. Het programma past volledig in de doelstellingen van de UN Ocean Decade, die dit in 2024 zijn vierde jaar inging.

Het EMBracing the Ocean programma voorziet in twee beurzen ter waarde van 10.000 euro voor creatieve individuen of collectieven, en staat open voor een grote verscheidenheid aan artistieke disciplines. Zowel opkomende als gevestigde kunstenaars worden door de commissie in overweging genomen. Eerdere ervaring in co-creatie met wetenschappers en/of gemeenschappen en het werken aan duurzaamheidsthema’s is wenselijk.

Solliciteren kan tot 18 februari. Aanvragen zijn welkom vanuit de hele wereld en vanuit een breed scala aan creatieve disciplines, waaronder (maar niet beperkt tot):

  • beeldende kunst (bv. tekenen, schilderen, filmmaken, fotografie, beeldhouwen, digitale kunst, installatiekunst);
  • literaire kunsten (bijv. fictie, drama, poëzie, verhalen vertellen);
  • podiumkunsten (bijv. dans, muziek, theater);
  • traditionele en inheemse kunsten.

Kunstenaars en wetenschappers die op zoek zijn naar mensen om voorstellen mee te ontwikkelen kunnen een bericht plaatsen op de Ocean Decade Art-Science Networking Group. Voor vragen kun je contact opnemen met Britt Alexander van het EMB-secretariaat.

Meer info over de oproep en hoe aanmelden

Anderen lezen ook:  Unieke beelden van pasgeboren bultrug