Wat geeft het toch iedere keer weer een enorm zalig gevoel wanneer een vliegtuig in volle vaart en op topsnelheid opstijgt en langzaam de blauwe hemel tegemoet gaat. Het is een mooie metafoor voor het loslaten van de dagelijkse zorgen van ons koude kikkerlandje en ze in te ruilen voor nieuwe duikavonturen.

We vertrekken vandaag op persreis naar Curaçao. De meesten onder ons weten wel wat een duikreis naar Curaçao inhoudt. Het betekent duiken op adembenemende locaties in een Caribisch paradijs, je laten betoveren door de enorme diversiteit aan zeeleven, genieten van de indrukwekkende onderwaterlandschappen en onvergetelijke ontmoetingen met fascinerende zeedieren.

Verblijf Chogogo Resort: wat een topverblijf!

Eén van de topverblijven op Curaçao is ongetwijfeld het Chogogo Resort in Willemstad. We worden warm verwelkomd door Johan en zijn enthousiaste team. We krijgen een schitterende bungalow toebedeeld met een prachtig uitzicht op de oceaan en weelderige tropische tuinen. Het resort ligt met zijn stijlvolle bungalows op de glooiende heuvel die uitkijkt op de paradijselijke baai van Jan Thiel. Het is superrelaxed kuieren op de wegen die tussen de bungalows kronkelen. Het restaurant ligt centraal op de site, overdekt, maar altijd buiten en met uitzicht op het zwembad. De keuken is ook fantastisch, om maar te zwijgen van de cocktails. Er heerst een ontspannen sfeer en er zijn tal van faciliteiten om van te genieten na het duiken. Zo testen we met plezier de hottub en het zwembad tussen de duiken door. De duiker die op luxe gesteld is of duikers met gezinnen zullen hier zeker hun hart ophalen.

Anderen lezen ook:  Tropical Divers Resort Bonaire, kleinschalig familieresort met duikcentrum

Duiken met Scuba Do Diving

Duikschool, Scuba Do Diving, ligt vlak om de hoek aan het strand. Met hen gaan we met de boot naar de oostkant van het eiland op dagtrip. Het rif daar is veel woester en ruiger dan het huisrif bij Chogogo en bij uitbreiding de ganse westkust. De koralen zijn er veel groter en lijken hun eigen kleurenpalet te hebben. Het is alsof je in een andere wereld duikt, omringd door imposante muren van koraal en scholen vissen die langs het rif patrouilleren. Duikschoolleider Sander gidst ons vakkundig langs de prachtige koraaltuinen. Zowel de koralen als de gorgonen zijn hier maatje XXL. Wat een schitterend rif. Op zo’n momenten voel je je klein door de grootsheid van de onderwaterwereld. Dit is waarom we duiken.

Wat een hoop: Tarpon Bridge

Als kers op de taart krijgen we nog bezoek van een twintigtal dolfijnen die in het kielzog van de boot in de golven meezwemmen. We duimen dat ze volgen tot onze tweede duikplaats. Ook dat blijkt een prachtige duik, die wordt opgeluisterd door de herkenbare geluiden van de dolfijnen. Helaas hebben ze blijkbaar geen zin om tot bij ons te komen terwijl we onder water zijn.

Aan de andere kant zijn de reusachtige tarpons en de prachtige lichtinval bij de overhang en de grot schitterend genoeg om ook deze duik onvergetelijk te maken. Helaas hebben ze op de foto hieronder net het hazenpad gekozen, ik was te druk met het maken van groothoekfoto’s… Normaal hangen ze dus hier rond bij de ‘Tarpon Bridge’.

Anderen lezen ook:  Gedonder in de Oosterschelde

Relaxt duikje bij de Tugboat

Ook ’s anderendaags duiken we weer. We gaan met de auto op stap die we gehuurd hebben bij Chogogo. De sleutel kregen we direct uitgereikt bij aankomst. Duikspullen erin gooien en go! Het is niet ver rijden, we gaan een duik maken bij de Tugboat. Deze afgezonken sleepboot die op 5 meter diepte ligt te rusten en inmiddels een waar kunstmatig rif is geworden, is begroeid met kleurrijke kokersponzen en koralen en trekt een enorme verscheidenheid aan zeeleven aan. Ik kan met klem aanbevelen om deze stek iets voor zonsondergang aan te doen met de groothoeklens. De lichtinval is om het eenvoudig uit te drukken fe-no-me-naal!

Tekst & foto’s: Tim Steenssens