Een super-de-luxe jacht met een kleine groep waarbij je de mooiste duikplekken van het Wakatobi National Park in Indonesië bezoekt… Stap aan boord van de Pelagian Dive Yacht en duik op locaties waar nauwelijks iemand komt. Wat langer blijven? Boek dan gelijk enkele dagen bij op het Wakatobi Resort! Een interview met marketingmanager Steffi Wagner.

Wat is er zo speciaal aan het gebied waar de Pelagian Dive Yacht vaart?

De omgeving waarin onze liveaboard opereert, is werkelijk uniek. We varen in het prachtige Wakatobi National Park, dat bekend staat om zijn diverse en adembenemende onderwaterlandschappen. Van de visrijke pinnacles in de buurt van Hoga tot de uitgestrekte riffen van Karang Kaledupa en Karang Kapota, onze routes zijn zorgvuldig samengesteld om duikers een breed scala aan duiken te bieden. Ook gaan we muckduiken bij Pasar Wajo Bay op Buton Island en kun je daarnaast het fascinerende paringsritueel van de mandarijnvissen zien!

Mandarinfish (Synchiropus splendidus) a member of the dragonet family.

Welke routes varen jullie?

De Pelagian verkent vaak afgelegen hoeken van het Wakatobi National Park die zelden worden bezocht door andere duikoperators, waardoor onze gasten de kans krijgen om unieke en ongerepte duikplekken te ontdekken. We bieden zeven- en tiendaagse reizen aan.

Wat zijn de twee meest bekende duikplekken jullie bezoeken?

Een van onze meest unieke duikplekken is Magic Pier in Pasar Wajo Bay, waar duikers worden getrakteerd op het schouwspel van mandarijnvissen die hun betoverende paringsrituelen uitvoeren. Een andere iconische duikplek is Komang Reef, dat barst van het leven, met prachtige zachte koralen en sponzen die gedijen in de stroming.

Anderen lezen ook:  MY 4Ever Sea in Egypte: supermoderne liveaboard en geluiddichte hutten

Kun je ons meer vertellen over de liveaboard zelf?

De Pelagian is een van ’s werelds meest comfortabele en ruime liveaboards. We hebben veel aandacht besteed aan het ontwerp van onze accommodaties om onze gasten een oase van comfort en ontspanning te bieden te midden van de oceaan. Of het nu gaat om onze luxueuze master suite, die de hele boeg van het hoofddek beslaat en alle gemakken van thuis biedt, of onze gezellige en goed uitgeruste salon waar gasten kunnen genieten van maaltijden en ontspannen na een duik, we hebben aan alles gedacht om ervoor te zorgen dat onze gasten zich thuis voelen.

Hebben jullie speciale duikboten?

Jazeker, we hebben twee RIB’s die we inzetten om te duiken. Deze zijn uitgerust met dubbele 50PK stille buitenboordmotoren, tankrekken en veilige roestvrijstalen ladders. Deze RIB’s zijn comfortabel en maken het heel gemakkelijk om het water in en uit te gaan.

Hebben jullie aparte voorzieningen voor onderwaterfotografen?

Uiteraard! We begrijpen hoe belangrijk het is voor onderwaterfotografen om hun apparatuur veilig en gemakkelijk te kunnen gebruiken. Daarom hebben we een ruime cameraruimte en werkplek ingericht, compleet met oplaadfaciliteiten en voldoende ruimte om camera’s en toebehoren voor te bereiden en te onderhouden. Onze ervaren bemanning staat altijd klaar om te helpen en advies te geven.

Lounge View of M/S Pelagian

Hoe zit het met eten?

De bemanning bestaat uit een executive chef en stewards, waardoor het team een culinaire ervaring van topklasse en vijfsterrenservice kan bieden. Het diner wordt geserveerd in de salon, samen met drankjes en vers bereide snacks en zoetigheden van de chef, die 24 uur per dag beschikbaar zijn. Het achterdek is de locatie voor ontbijt, lunch en duikbriefings.

Anderen lezen ook:  Appen onder het water: het kan echt met Garmin!

Wat maakt jullie liveaboard uniek?

De comfortabele accommodaties lijken meer op een hotelkamer dan een hut, hoe fijn is dat! Daarnaast is het heel leuk om een aantal dagen op het Wakatobi Resort te verblijven, de thuishaven van de Pelagian. Met een kleine groep gasten aan boord en een ervaren bemanning van 12 personen, bieden we vijfsterrenservice voor een onvergetelijke duikvakantie.

Checklist

  • Route: Wakatobi Islands
  • Vertrek: Wakatobi Resort
  • Aantal passagiers: 10
  • Hutten: 5
  • Nitrox: Ja, gratis
  • Huurmateriaal: Ja
  • Wifi: XXXXX
  • Duikboot: Ja
  • Features: zeer grote hutten

Pelagian Cruise Directors Judith Terol Oto and Ramon Crivilles

Alles weten over liveaboards? Lees dan onze online digitale special geheel gewijd aan duiksafari’s! 

Meer informatie over Pelagian Dive Yacht