Je hoeft bijna helemaal niets zelf te doen bij Solitude Lembeh Resort… Enkel duiken en genieten! Dompel onder in een oase van rust en kies uit een van de prachtige accommodaties. Op duikgebied is aan alles gedacht, van professionele duikgidsen tot fotografie-workshops. Een interview!

Waarom een duikresort op Lembeh?

Lembeh staat bekend als ’s werelds meest gerenommeerde muckdive bestemming. Wij wilden voor duikers de ultieme plek creëren om voor een onvergetelijke duikvakantie te zorgen met de mooiste encounters. Wij kozen voor deze plek vanwege het unieke onderwaterlandschap en de kans om een minder drukke, ongerepte omgeving te verkennen.

Wat maakt duiken op Lembeh zo bijzonder?

De onderwatertopografie van de Lembeh Strait is uniek en wordt gekenmerkt door zwart vulkanisch zand dat een scherp contrast biedt, waardoor de levendige kleuren en ongewone vormen van het zeeleven worden benadrukt. Hier kunnen duikers een scala aan fascinerende wezens tegenkomen, zoals de flamboyant octopus, de mimic octopus en de hairy frogfish. De diversiteit en overvloed aan macroleven maken het een paradijs voor macrofotografen.

Vertel eens wat meer over het resort.

Bij Solitude Lembeh Resort zijn we trots op het aanbieden van een verscheidenheid aan accommodaties die zijn ontworpen om aan verschillende voorkeuren en behoeften te voldoen. Onze kamers zijn zorgvuldig ontworpen om een ​​rustige en ontspannende sfeer te bieden, met moderne voorzieningen om een comfortabel verblijf te garanderen. Voor degenen die graag wakker worden met adembenemende uitzichten, zijn onze Seafront Villas een perfecte keuze. Deze villa’s bieden een prachtig panorama over de Lembeh Strait. Stel je voor dat je je dag begint met het zachte geluid van golven en een kopje koffie terwijl je de zon ziet opkomen boven het water!

Seafront villa, twin bed

Dat klinkt fantastisch! Jullie hebben ook Garden View Villas?

Als je liever omringd bent door weelderig groen, zijn onze Garden View Villas ideaal. Deze villa’s liggen te midden van onze prachtig aangelegde tuinen en bieden een vredige retraite waar je kunt ontspannen en opnieuw contact kunt maken met de natuur. De Garden View Villas bieden een gevoel van rust, met de levendige kleuren en rustgevende geluiden van de tropische flora die een serene omgeving creëren.

Anderen lezen ook:  Avontuurlijk paradijs in Westpunt Curaçao: Rancho el Sobrino  

En dan zijn er nog de Deluxe Rooms!

Voor gasten die op zoek zijn naar een combinatie van comfort en elegantie, bieden onze Deluxe Rooms een intieme en charmante ruimte. Elke Deluxe kamer biedt gedeeltelijk uitzicht op zee of tuin, wat bijdraagt ​​aan de algehele charme van je verblijf. Ongeacht welke accommodatie je kiest, je zult merken dat elke kamer is uitgerust met moderne voorzieningen zoals airconditioning, gratis Wi-Fi en comfortabel beddengoed. Ons doel is om een ruimte te creëren waar je kunt ontspannen en nieuwe energie kunt opdoen na een dag duiken en het verkennen van de wonderen van de Lembeh Strait.

Hoe zit het met de faciliteiten?

Neem een verfrissende duik in ons infinity-edge zwembad, omringd door weelderig groen en met een prachtig uitzicht over de Lembeh Strait. De zwembadomgeving is een serene plek om te ontspannen na een dag duiken. Trakteer jezelf op een speciale Indonesische massage, ontworpen om je lichaam te verkwikken en je geest te kalmeren.

Jullie hebben een eigen restaurant?

Dat klopt! Het Tembaga Restaurant & Bar. Ons restaurant biedt een culinaire verwennerij met een breed scala aan heerlijke lokale en internationale gerechten. In de warme en vriendelijke sfeer geniet je van gerechten die zijn bereid met verse, lokaal geproduceerde ingrediënten.

Vertel eens meer over het duikcentrum.

Ons resort is een toevluchtsoord voor duikers, met een volledig uitgerust PADI duikcentrum inclusief ruime opslag voor uitrusting en een kamer voor camera-apparatuur met airconditioning en individuele werkstations. Onze ervaren duikgidsen en fotoprofessionals staan altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat je de beste onderwatermomenten vastlegt. Ons duikcentrum biedt een uitgebreide reeks duikuitrusting te huur aan en onze ervaren duikgidsen zijn experts in de lokale mariene omgeving.

Anderen lezen ook:  Red Sea Diving Safari; altijd iets nieuws te ontdekken 

Fotografen kunnen een workshop boeken?

Klopt! We bieden ook professionele workshops. Je kunt een sessie boeken met onze fotoprofessional om je opnametechnieken te verbeteren en het meeste uit je onderwaterfotografie te halen. Laat het ons gewoon weten.

Hoe zit het met excursies?

Gasten kunnen genieten van begeleide natuurwandelingen, culturele tours en bird watching, wat zorgt voor een diepere verbinding met de natuurlijke schoonheid en het erfgoed van de regio. Daarnaast organiseren we regelmatig fotografieworkshops met professionele fotografen en onze eigen onsite fotoprofessional en bieden we unieke blackwater duiken aan.

Alles is tot in de puntjes verzorgd?

Ons team zet zich in om gepersonaliseerde diensten te bieden om je verblijf zo comfortabel en plezierig mogelijk te maken. Van roomservice tot het regelen van transport, we streven ernaar om aan al je behoeften te voldoen met warmte en gastvrijheid.

Meer informatie: Solitude Lembeh Resort