Absolute Scuba Bali werd opgericht door twee duikvrienden en zijn nu een PADI 5* resort. In gesprek met Julian Bartz, manager. 

Sinds wanneer bestaat jullie resort? 

Absolute Scuba Bali werd in 2006 opgericht door de Nederlandse en Australische duikbuddy’s  Wim en Rodney. Ze begonnen met een klein duikcentrum en een paar bungalows, maar dat groeide uit tot het huidige PADI 5* Dive Resort. 

Wat voor soort accommodatie bieden jullie aan?

We bieden Garden Bungalows, Superior Twin kamers en een Familiekamer, allemaal met terrassen en uitzicht op de tuin. Deluxe Double en Deluxe Triple kamers met balkon en gedeeltelijk uitzicht op zee. En een Deluxe Double en Deluxe Triple kamer met balkon en uitzicht op zee. Alle kamers hebben airconditioning, een minibar, een kluisje en warm & koud water. 

Wat voor faciliteiten hebben jullie? 

Absolute Scuba Bali heeft een ‘oneindig’ zwembad welke ook gebruikt wordt als trainingszwembad. Het uiteinde van het zwembad is verbonden met de poolbar. Het restaurant van het resort biedt een geweldige keuze aan Indonesische en westerse gerechten en staat bekend om zijn houtgestookte pizza’s. Na een dag duiken houden onze gasten ervan om een massage te krijgen in onze in-house spa. Voor niet-duikers organiseren we snorkeltrips en sightseeing tours. 

Waarom is jullie resort zo interessant voor duikers? 

‘Drive Less – Dive more!”, zegt men bij Absolute Scuba Bali. Centraal gelegen tussen alle belangrijke duikgebieden van Bali, hoeven gasten niet lang in de auto te zitten. We hebben 11 prachtige duiklocaties binnen 5 tot 20 minuten bereik. Manta Point ligt op slechts een uur met de speedboot en het beroemde USAT Liberty Wreck is slechts een uur rijden van het resort. Alles bij elkaar maakt Absolute Scuba Bali de perfecte bestemming voor een geweldige duikvakantie. 

Anderen lezen ook:  Japans wier Wakame neemt voetje voor voetje toe

Wat zijn jullie duikfaciliteiten?

We hebben drie boten, een geweldig trainingszwembad voor cursussen, goed onderhouden compressor, tanks en huuruitrusting en vooral: zeer ervaren en professionele duikinstructeurs en gidsen. We houden de duik- en cursusgroepen klein zodat de wensen en behoeften van elke duiker worden verzorgd. 

De lokale duiklocaties in Padangbai bieden een grote variëteit: we hebben een muurduik, een klein scheepswrak, fantastische macro-spots en ook haaien, schildpadden, octopussen en nog veel meer. Ondanks dat de duiklocaties in hetzelfde gebied liggen, is geen enkele hetzelfde. 

Wat maakt jullie uniek? 

Absolute Scuba Bali geeft de voorkeur aan kwaliteit boven kwantiteit. Ons belangrijkste doel is om onze gasten gelukkig te maken. Daarom doen we ons best om individuele wensen en behoeften te vervullen. Bij Absolute Scuba Bali ben je niet zomaar een nummer, je komt als een vreemde en vertrekt als een vriend. 

Meer informatie:  Absolute Scuba Bali