COLOFON

René Lipmann
Hoofdredacteur

René is hoofdredacteur en daarnaast professioneel onderwaterfotograaf. Hij is GUE Tech 2 en Full cave gebrevetteerd en duikt het liefst in koud water, grotten en op gave wrakken.

Judith Rietveld
Eindredacteur & Sales

Judith Rietveld is in 2019 tien jaar werkzaam voor DUIKEN. Ze begon als eindredacteur en heeft inmiddels ook de commerciële kant van het blad op zich genomen. Ze is PADI en GUE gebrevetteerd en samen met Daniel Versteeg maakt ze vlogs in het buitenland, wat ze naast reisartikelen toch wel het allerleukste vindt. Ze heeft daarnaast het boek Duiken voor Dummies geschreven. Ze duikt het liefst in warm water en vindt al het mariene leven mooi, van klein tot groot. Haar favoriete duiklanden zijn de Malediven (manta’s!) en de Azoren (blauwe haaien!).

Carlo Vreugde
Researchjournalist

Carlo Vreugde werkt in het dagelijks leven bij een gemeente waar hij zich bezig houdt met privacy en informatiebeveiliging. Hij leerde duiken in 2005 en in 2009 ging hij aan de slag als redactielid. Hij deed veel onderzoek artikelen en na zijn technisch duikbrevet houdt hij zich bezig met nieuwe duiktrends. Daarnaast ondersteund hij het salesteam van DUIKEN. Verder geeft hij Masterswimming training en zwemt hij het gehele jaar door in buitenwater.

Sander Evering
Techduikspecialist- en redacteur

Sander is GUE-instructeur en schrijft maandelijks de rubriek Techschool. Hij heeft zijn eigen bedrijf Dive Solutions en test de nieuwste techduikmaterialen voor DUIKEN. Hij is daarnaast vaste buddy van René voor techduikreportages.

Pim Valk

Pim doet inmiddels al heel veel voor DUIKEN Magazine, zoals redactiewerk, onderzoek, journalistiek, vertaal- en researchwerkzaamheden, testambassadeur (testen van diverse duikmaterialen); organisatie van diverse evenementen, representatie op diverse evenementen.

Lidy Verdoolaege
Trafficmanager


Lidy werkt al ruim 16 jaar bij Vipmedia voor diverse afdelingen en ondersteunt met veel plezier sinds 2019 haar collega’s van sales DUIKEN, Hart voor Dieren en Beet Sportvismagazine. Ook is ze ieder jaar aanwezig op de stand van DUIKEN op Duikvaker!

Nique Hanskamp
Eindredactie


Nique heeft twee grote passies: duiken en dieren. Naast hoofdredacteurschap voor het magazine Hart voor Dieren redigeert ze teksten voor DUIKEN Magazine en dat doet ze met liefde. Ook al kan ze zelf niet overal duiken omdat ze thuis een kleine dierentuin moet verzorgen, door de teksten als eerste onder ogen te krijgen heeft ze toch het gevoel op heel bijzondere plekken mee onder water geweest te zijn met de verslaggevers. Duiken doet ze zelf ook graag in het buitenland (Egypte, Oostenrijk), maar ook in Nederland en België zijn prachtstekken waar Nique dol op is. Ze werkt in haar vrije tijd verder als Open Water instructeur en Freedive instructeur bij de gezelligste duikschool van Brabant: Brabant Diving.