Deep Ocean Blue is een PADI 5* centrum. Veiligheid en kwaliteit hebben de hoogste prioriteit. Veel vaste gasten komen jaarlijks terug, omdat ze de familiale en ontspannen sfeer weten te waarderen.

De vrolijkste visjes van de Rode Zee, de anemoonvis

Vertel eens iets over jullie duikcentrum.

Deep Ocean Blue Diving Center is opgericht in 2011 door Nader en Sabina. Nader is een Padi Master Scuba Dive Trainer en de Rode Zee is zijn thuis. Hij heeft daar meer dan 10.000 duiken gemaakt. Zijn ervaring geeft hij graag door aan zijn cursisten.

Welke faciliteiten zijn aanwezig?

Het duikcentrum ligt direct aan het strand. Voor het duikcentrum is een mooi terras om voor of na het duiken gezellig samen te zitten. Toiletten, douches en een klaslokaal zijn aanwezig. Alle duikmaterialen zijn te huur, ook tanks van 15 liter en nitrox zijn mogelijk. Dagelijks rijden we met twee minivans naar de duikstekken. We hebben ook een eigen boot, die ligt in de haven van Port Ghalib.

Hoe zit het met accommodatie?

Deep Ocean Blue Diving Center vind je op het terrein van Silver Beach Resort aan de rand van El Quseir. Het gezellige hotel is ideaal voor duikers. Het ligt direct aan het strand en heeft een geweldig huisrif. Mooie kamers, smakelijke gerechten en een klein zwembad wachten op de gasten. Verblijf je in een ander hotel? Wij bieden onze gasten een gratis transfer van de hotels tussen El Quseir en Port Ghalib.

Deep Ocean Blue Diving Center ligt direct aan het strand en heeft een geweldig huisrif

Jullie hebben ook een huisrif?

Direct voor het duikcentrum ligt het huisrif. Sinds april 2022 is er een nieuw gebouwde steiger zodat je comfortabel het water in en uit kan. Het huisrif bestaat uit een noord- en zuidrif met een drop-off rifwand tot 40 meter. Deze duikstek is geschikt voor zowel snorkelaars als duikers. Wat je hier ziet? Veel verschillende kleurrijke vissen, soms adelaarsroggen, schildpadden en zelfs dolfijnen!

Anderen lezen ook:  Wonderlijke waarneming: een zakpijp met twee anussen

Wat voor soort duiken bieden jullie aan?

Naast het huisrif bieden wij kant- en bootduiken aan. Het is tien tot maximaal 45 minuten rijden, afhankelijk van de duikstek. We starten ’s ochtends om 8.30 uur, maken twee duiken en keren rond 14.00 uur terug. Onze eigen boot ligt afgemeerd in Port Ghalib, waarmee we drie keer in de week uitvaren. De dagtocht is geschikt voor zowel duikers als snorkelaars. We maken twee duiken en tussen de middag hebben we een heerlijke lunch op de boot.

Bij bootduiken maken we twee duiken per dag

De meest populaire duikplek is…

Elphinstone. Van de ervaren duikers dan. Vanwege diepte en stroming heb je zeker duikervaring nodig. Marsa Mubarak ten zuiden van Port Ghalib is ook beroemd. We duiken er meerdere keren per week met onze boot vanuit Port Ghalib. de grote schildpadden op de zeegrasvelden en de kans om een ​​dugong te zien, zijn zeker de moeite waard. De kantduikplekken rond El Quseir zijn niet zo bekend, maar daar vind je veel verschillende riffen en ook grotten.

In de zeegrasvelden bestaat de kans op een Dugong

Wat maakt jullie uniek in vergelijking met andere resorts?

We proberen altijd rekening te houden met de wensen van onze gasten. Met onze boottochten, kantduiken en huisrif ter plaatse kunnen we een breed scala aan duikaanbod bieden. Beginnende en ervaren duikers kunnen zich helemaal uitleven bij ons!