Bonaire Oceanfront Apartments is een heerlijk kleinschalig resort met 13 appartementen. Het ligt op loopafstand van Kralendijk en de locatie is pal aan zee. Bij het eigen duikcentrum Private Divers zit je goed als je niet van grote groepen houdt: zij bieden enkel privéduiken aan.

Wanneer je het terrein van Bonaire Oceanfront Apartments oploopt, waan je je gelijk in de Caribische sferen. Het appartementencomplex is vrolijk knalblauw, mintgroen en felgeel. De jonge eigenaren van Sunrentals Bonaire Peter van Dusseldorp (29) en zijn vrouw Eef (35) ogen net zo vrolijk als het complex zelf. Sinds februari 2020 zijn zij eigenaar van Sunrentals Bonaire en runnen zij de appartementen, maar voor Eef was het geen nieuw terrein. Zij werkte al drie jaar voor het bedrijf. Dit prachtige bedrijf is opgericht in 1999 en is uitgegroeid tot een betrouwbare en gezellige vakantieverhuurder op Bonaire.“ 

Bonaire Oceanfront Apartments is al ruim 20 jaar oud, maar het zijn prachtige appartementen op een toplocatie. In 2022 hebben er verschillende renovaties plaatsgevonden, dus alles ziet er weer tiptop uit, vertelt Eef. Zij leerde Peter kennen op het eiland, die daarvoor werkte bij meerdere bekende duikcentra. “Vijf jaar geleden hadden we al het idee om voor onszelf te beginnen. Ik werkte al bij Sunrentals, de overkoepelde naam van al onze accommodaties op het eiland, en de eigenaren gingen met pensioen. Zij vroegen of ik het niet over wilde nemen, daar twijfelde ik geen moment over! Inmiddels hebben we ons portfolio behoorlijk uit weten te breiden met nieuwe villa’s en appartementen.”

Persoonlijk contact 

Het plezier van en mét de gasten is wat het jonge koppel zoveel voldoening geeft aan hun werk. “Het is heel leuk om alles voor hen tot in de puntjes te regelen. Van accommodatie tot auto, van complete duikpakketten tot leuke uitstapjes of boodschappenpakket. Het persoonlijke contact met onze gasten vinden we heel belangrijk: we halen hen zelf op bij het vliegveld en we zijn ook altijd aanwezig bij het happy hour bij het zwembad op vrijdagmiddag, om verhalen uit te wisselen. Superleuk om te doen!” aldus een vrolijke Eef.  “Het is geweldig om onze gasten te leren kennen. Het is heel makkelijk om begin van de week de sleutel te geven en eind van de week weer op te halen. Maar dat is niet leuk. Juist het persoonlijke contact geeft zoveel voldoening aan dit werk,” vult Peter aan. 

Anderen lezen ook:  Drogen en opbergen van je duikuitrusting

Huiselijk voor een Bonairiaanse prijs 

Wanneer Peter de deur opent van een van de appartementen van Bonaire Oceanfront Apartments op de begane grond, valt mijn mond bijna open van verbazing. Een ruime woonkamer die uitmondt op een terras met zwembad, had ik niet verwacht. Het is net uit Alice in Wonderland, waarbij ze een deur opent en er een prachtige, verborgen wereld ineens te zien is. In totaal zijn er 13 appartementen die verschillen qua grootte (een- of tweeslaapkamerappartement of penthouse) en allemaal zijn ze uniek. Het voelt heel huiselijk aan, ieder appartement heeft zijn eigen stijl in diverse vrolijke kleuren en decoraties. Niks klinisch, gewoon heel gezellig huiselijk. Compleet met airco, keuken en alle slaapkamers hebben – uiteraard – ook hun eigen badkamer. De penthouse is helemaal ruim te noemen, alles is daar XXL, ook het bed uiteraard! De penthouse heeft daarnaast schitterend uitzicht op de zee en het zwembad. 

Alles op loopafstand 

Qua faciliteiten heeft Bonaire Oceanfront apartments genoeg te bieden. Het Magna-zwembad (magnesium in plaats van chloor) met ligbedjes ligt in een perfect onderhouden tropische tuin, waar je direct uitzicht hebt op de zee. Restaurantjes liggen op loopafstand (zoals It Rains Fishes en Bobbejans) en een minimarket ligt recht tegenover het complex. Maar het allerbelangrijkste vinden wij natuurlijk het duikcentrum! Dit zit op hetzelfde terrein en wordt gerund door een jong koppel, Baukje en Johan.

Dive like a local 

De naam Private Divers zegt het al: zij bieden enkel privéduiken aan. “Als ik zelf op vakantie ga, vind ik het altijd heel erg fijn als het privé is. Daarom besloten we om enkel privéduiken aan te bieden. We passen onze service aan op onze duikers, zodat zij alles uit hun duikvakantie kunnen halen,” vertelt Baukje. Het team van het 5* SDI duikcentrum bestaat uit drie man, dus vol is ook echt vol. Ondanks dat ze privéduiken aanbieden, is de prijs gemiddeld te noemen.

Anderen lezen ook:  Red Slave Bonaire

Private Divers werkt samen met East Coast Diving voor duiken aan de Oostkust en ook hebben zij meerdere opties om privéduiken te maken vanaf de boot. Tanks zijn 24/7 beschikbaar als je er zelf op uit wilt trekken en elk jaar wordt het huurmateriaal vervangen. Transfers zijn inbegrepen en als mensen vijf duiken per dagen willen maken: het kan allemaal. “Aangezien het altijd privéduiken zijn, hebben we nooit een vast duikschema. Duikers bepalen zelf waar ze heen willen. Vertel je wensen en wij zoeken samen met jullie de juiste duikstekken uit. Dive like a local!”

Onbekend huisrif 

Direct voor Bonaire Oceanfront Apartments ligt de zee, maar daar is geen officiële duikstek. Dat neemt niet weg dat je daar niet kunt duiken, integendeel. Volgens Baukje is hun huisrif geweldig: “Alles zit hier; zeepaardjes, roggen, adelaarsroggen en schildpadden. Omdat het geen officiële duikplek is, komt er niemand. Je hebt dus het rijk alleen! Via een klein strandje loop je zo het water in.” Het huisrif is ook ideaal voor nachtduiken waar je grote tarpons kan tegenkomen of ga op zoek naar de huisrifoctopus! Geïnteresseerd in lionfish (koraalduivel) jagen? Neem de Lionfish Hunter cursus en vang je eigen vis, heerlijk voor op de barbecue die bij Bonaire Oceanfront Apartments voor je klaarstaat.  

Maandelijkse ‘Open Lionfish Hunt’ 

Private Divers organiseert elke maand en terug kerend evenement ‘Open Lionfish Hunt’. Het doel van dit evenement is om duikers samen te brengen en een steentje bij te dragen aan het natuur behoudt. Iedereen is welkom, van toerist tot lokale duikers. De hunters hebben echter wel hun Lionfish certificering nodig, maar als OWD-duiker kun je zeker deelnemen als spotter! De lucht wordt gesponsord door Dive Air Station Bonaire, ook de inschrijving is gratis. Na de hunt mogen alle deelnemers de vissen verdelen en meenemen.  

Anderen lezen ook:  Siddhartha Oceanfront Resort & Spa: een heerlijk verblijf aan de oceaan op Bali

Wat vinden gasten van Sunrentals? 

Simon Huiberts: “Ik kom al 10 jaar bij Bonaire Oceanfront Apartments. Het is een geweldige plek. We duiken bijna dagelijks vanuit onze achtertuin, waar je zo veel verschillende dingen tegenkomt. Het huisrif is echt geweldig. De service van zowel Sunrentals als Private Divers en het gezellige contact is waarom we ook iedere keer weer terug komen. Echt een aanrader voor iedereen die lekker centraal wilt zitten en niet met de massa wil duiken”. 

Sunrentals 

Bonaire Oceanfront Apartments valt onder het aanbod van Sunrentals Bonaire, de overkoepelde naam van alle accommodaties die Peter en Eef verhuren. “Wij hebben een ruim aanbod in huizen en appartement over heel Bonaire, van elk formaat, en voor ieders budget. Van Oceanfront Appartementen midden in het centrum, tot de bekende Den Laman Condominiums (beide zijn geweldig voor duikers!) En van luxe design Piet Boon villa’s in Punt Vierkant tot rustige familiehuizen in El Pueblo.” Voor alle accommodaties kunnen zij volledige stay, drive & dive pakketten aanbieden. 

Checklist Bonaire Oceanfront Apartments
* Kleinschalig resort
* Eigen duikcentrum
* Magna-zwembad
* Compleet ingerichte appartementen
* Huiselijk
*Op loopafstand van het centrum
* Full service 

www.sunrentalsbonaire.com
www.privatediversbonaire.com