In de editie van Duiken Magazine augustus 2023 staat het artikel ‘Chogogo onder Vuur’. Recent is er een uitspraak geweest van het gerecht Bonaire met betrekking tot de opgelegde dwangsom. Lees hier de samenvatting:

Chogogo heeft kennis genomen van de uitspraak van het Gerecht d.d. 7 juli 2023 waarin is geoordeeld dat de door het Bestuurscollege van het Openbaar Lichaam Bonaire genomen beslissing op bezwaar in relatie tot het uitrijden van zand in oktober 2021 is vernietigd. De onjuistheid van die beslissing op bezwaar staat daarmee vast. Het Gerecht heeft aanleiding gezien om zelf in deze kwestie te voorzien door te bepalen dat in ieder geval vanaf 19 november 2021 concreet zicht op legalisatie bestond en dat de eventueel op te leggen dwangsom vergaand moet worden gematigd.

Dit, in combinatie met het feit dat Chogogo niet in strijd met de last onder dwangsom heeft gehandeld, zal ertoe moeten leiden dat deze kwestie naar de mening van Chogogo is afgedaan.

Chogogo betreurt dan ook de beeldvorming die in het verleden is ontstaan en benadrukt dat ze ernaar blijft streven om in goed overleg met alle betrokken autoriteiten invulling te geven aan een evenwichtige exploitatie van het Chogogo Resort.

Wil jij het uitgebreide interview met Chogogo lezen? Bestel dan hier deze editie van Duiken Magazine

 

Anderen lezen ook:  Uniek beeld van de Noordzee: In de Diepte