Extra Divers Ghalib was het eerste duikcentrum in Port Ghalib. Niet zo gek dus dat er heel veel kennis en expertise in huis is! Met dit duikcentrum ben je verzekerd dat je de mooiste duikplekken van Egypte ziet.  

Het huisrif mag oprecht bijzonder genoemd worden.

Is er een huisrif?

Jazeker! Een huisrif klinkt voor veel duikers niet spectaculair, maar dit huisrif is een van de mooiste die er is. Voor beginners en ervaren duikers biedt dit rif van plateau tot wandduiken het volledige programma voor alle duikersharten. De afgelopen tijd zijn de whitetip, napoleon, adelaarsroggen, dolfijnen en een walvishaai gespot. Schildpadden zie je bijna dagelijks en wie geluk heeft, kan de dugong in de haven van Port Ghalib spotten. Het huisrif is bijna twee kilometer lang en we brengen onze gasten met de auto naar alle instappen. 

Wat voor faciliteiten heeft jullie duikcentrum? 

Het duikcentrum heeft een grote winkel, spoelbaden, droogruimte met lockers, wc, douche, eigen werkplaats en een klaslokaal voor cursussen. 

Wie gelukt heeft…

Hoe zit het met accommodatie? 

Extra Divers Ghalib bevindt zich in Port Ghalib buiten het hotelgebied, direct aan de corniche (promenade aan het water). De hotels Palace, Sand en Oasis bevinden zich op slechts een paar minuten lopen. Tegenover de haven is het hotel Marina Lodge. Het Hotel Radisson ligt direct achter ons duikcentrum. 

Wat voor soort duiken bieden jullie aan?  

Wij hebben boottochten met verschillende bestemmingen waaronder twee duiken (optioneel drie duiken). Op verzoek kun je lunchen op de boot inclusief drankjes. Ook organiseren we trips van een halve dag inclusief twee duiken. Dagelijks rijden onze minivans uit naar de mooiste kantduikplekken. Dit is inclusief twee duiken.

Anderen lezen ook:  Blue Ocean Zuid-Afrika 

Wat is de meest populaire duikplek? 

De populairste duikstekken zijn Elpinstone (boottocht) en Abu Dabab (met minivan). Elpinstone is zeer bekend om zijn rijke biodiversiteit. Door de ligging in de open zee is het een topduikplek in het zuiden van Egypte. De baai van Abu Dabab met  zeegrasvelden is een bekende duikplek. Het is de thuisbasis van een populatie schildpadden. Doejongs, gitaarvissen en soms dolfijnen zijn hier ook te vinden. Ook snorkelen is daar heel leuk.   

Wat maakt jullie uniek in vergelijking met andere resorts? 

Extra Diving Ghalib ligt dicht bij de internationale luchthaven van Marsa Alam. Port Ghalib is met de bus in een paar minuten te bereiken. Vanuit de haven vertrekt de dagelijkse boot  naar de prachtige duikplekken in het zuiden van Egypte. Extra Divers Ghalib ligt direct aan de haven, op slechts 10 meter van onze boot.

Dagelijkse vertrekt de boot naar prachtige duikplekken.

www.extradivers-worldwide.com