Ben je van plan om op een liveaboard mee te gaan in Egypte? King Snefro Fleet heeft maar liefst zes boten waaruit je kan kiezen, allemaal met hun eigen charme. En met 38 jaar ervaring ben je bij hen zeker aan het juiste adres. We stellen aan je voor de Snefro Pearl, het ‘pareltje’ van de vloot.

Jullie zijn echt van de kleine groepen?

Klopt! Terwijl de algemene trend gericht was op “grotere boten met meer duikers”, waren we ons al snel bewust dat dit niet voor iedereen ideaal is. Daarom hebben we met groot succes Snefro Pearl gelanceerd om kleine groepen mee te nemen die geen concessies willen doen aan de bootfaciliteiten.

Wat maakt het gebied waar jullie liveaboard opereert zo speciaal?

De Rode Zee staat bekend om zijn duiklocaties en trekt duikers van over de hele wereld aan. De onderwaterwereld van de Rode Zee bestaat uit vele koralen en exotische vissen. Met onze liveaboard bereiken we ’s werelds beste duikplekken. Mochten de weersomstandigheden het niet toelaten om op een geplande duiklocatie te duiken, kunnen we eenvoudig uitwijken naar een andere mooie plek.

Welke routes varen jullie?

We bieden verschillende routes aan om aan diverse voorkeuren te voldoen, zoals de 4-daagse mini-duiksafari naar mini-duiksafari naar Ras Mohammed – Thistlegorm.. Iedere woensdag en zondag gegarandeerd vertrek om van het wrak te genieten, weg van de andere boten! Onze mini-duiksafari naar Ras Mohammed – Tiran is ook populair bij beginners.

Snefro Pearl biedt luxe accommodaties, waaronder 4 tweepersoonskajuiten met eigen badkamer op het benedendek.

Hoe ziet de liveaboard eruit?

Bij de bouw was ruimtelijkheid de hoogste prioriteit, evenals een elegant luxe ontwerp met lichte interieurs. Snefro Pearl biedt luxe accommodaties, waaronder 4 tweepersoonskajuiten met eigen badkamer op het benedendek, 1 master suite met eigen badkamer op het benedendek en 1 suite met twee eenpersoonsbedden en eigen badkamer op het bovendek. Onze liveaboard is uitgerust met faciliteiten zoals een bovendek met panoramisch uitzicht, een ruime salon en een volledig uitgeruste duikdek. Voorin bevindt zich het restaurant met prachtige houten afwerking en een geweldig panoramisch uitzicht op zee. Dagelijkse maaltijden, bestaande uit Egyptische en internationale gerechten, worden vers bereid en in buffetstijl geserveerd. Tussen de duiken door worden zoete en zoute snacks geserveerd. Op het bovendek bevindt zich een grote, volledig geklimatiseerde lounge met bar. Het grote, deels beschaduwde zonnedek verwelkomt duikers en niet-duikers met heerlijke zitplaatsen.

Anderen lezen ook:  Bij Nemo Dive Club en Hotel in Safaga is iedereen welkom

Is er een speciale ruimte voor onderwaterfotografen?

Ja, de bovenste salon kan gebruikt worden door onderwaterfotografen. Zo hebben zij een comfortabele en handige ruimte voor het bewerken en bekijken van hun foto’s.

Wat voor soort duiken worden er gemaakt?

Dit is een breed scala van mooring-, rif-, wrak-, wand-, drift- tot nachtduiken. Ook kan je gelijk een opleiding volgen zoals de Advanced Open Water Diver-cursus en ook bieden we specialties aan.

Hoe ziet het duikdek eruit?

Iedere duiker krijgt zijn eigen plek toegewezen. De tanks worden op die plaats ook weer gevuld. Nitrox is gratis en er zijn twee zoetwaterdouches en wc’s aanwezig.

Wat maakt jullie liveaboard uniek in vergelijking met andere in de regio?

Met Snefro Pearl biedt King Snefro Fleet een unieke ervaring in luxe liveaboard duiken. Onze liveaboard is ontworpen voor kleine groepen die willen genieten van exclusiviteit en comfort. Met ruime hutten, elegante gemeenschappelijke ruimtes en moderne voorzieningen, streven we naar de hoogste normen van gastvrijheid en service.

King Snefro Fleet is een van de weinige Green Fins liveaboard-vloten die wereldwijd gecertificeerd zijn.

Jullie zetten je ook in voor de Rode Zee?

Wij geven om de toekomst, daarom heeft King Snefro Fleet zich in 2022 aangesloten bij Green Fins om de eerste Green Fins liveaboard-operator in de Rode Zee te worden. King Snefro Fleet is een van de weinige Green Fins liveaboard-vloten die wereldwijd gecertificeerd zijn. Zoals in andere gebieden, streeft King Snefro Fleet ernaar een rolmodel te zijn in de milieubescherming van het gebied. We blijven duikers en bemanningsleden voorlichten over hoe ze van de onderwaterwereld kunnen genieten zonder sporen achter te laten.

Anderen lezen ook:  Dive Systems in Sliema, Malta

Checklist:

  • Max. passagiers: 12
  • Haven: Sharm el Sheikh
  • Nitrox: ja, gratis
  • Huurmateriaal: ja, vooraf te reserveren
  • Wifi: Ja, gratis
  • Airco: ja
  • Duikboot: ja

Alles weten over liveaboards? Lees dan onze online digitale special geheel gewijd aan duiksafari’s!