Stichting Nationale Parken Bonaire (STINAPA Bonaire) werkt aan herstel en bescherming van de kwetsbare mangrovebossen in Lac Baai. Deze kraamkamers staan onder druk door oversedimentatie en vervuiling.

De mangrovebossen en zeegrasvelden in Lac Baai, op Bonaire, zijn het leefgebied van allerlei vis- en vogelsoorten. Het gebied valt onder het Beschermde Waternatuurgebied van de Baai, maar wordt steeds meer bedreigd door effecten van menselijke activiteit zoals veeteelt en toerisme. Overbegrazing en toeristen die zich van de weg af begeven veroorzaken erosie op hoger gelegen land, waardoor de mangroves langzaam maar zeker dichtslibben met modder (oversedimentatie).

Stichting Nationale Parken Bonaire (STINAPA Bonaire) werkt aan herstel en de bescherming van de mangrovebossen. Ze pakt oversedimentatie aan en beschermt het kwetsbare gebied tegen vervuilende effecten van toerisme. Zo worden bijvoorbeeld natuurlijke barrières geplaatst om autoverkeer tegen te houden, en komen er verbeterde toiletvoorzieningen en afvalbakken.

Meer weten? Lees hier het volledige (Engelstalige) nieuwsbericht.

Foto’s: DUIKEN-TEAM/René Lipmann

Bekijk ook: Uniek: Caribische lamantijn gespot op Bonaire

Anderen lezen ook:  Duik mee in het donkerste gedeelte van onze oceaan