Evasioni Blu Diving is een PADI 5* Dive Resort op Sicilië. De Nederlandse eigenaar Esther de Kruif toont je graag de best bewaarde geheimen van de Middellandse Zee.

«Elke duik ontdek je weer een compleet nieuwe wereld»

Waarom een duikcentrum op Sicilië?

Tijdens een sabbatical werkte ik als PADI Open Water Instructor op een eiland in Sicilië, en daar ontmoette ik Rino, die altijd in deze regio heeft gedoken. Drie jaar geleden startten we ons eigen duikcentrum in Isola delle Femmine. Dit is een typisch Siciliaans vissersdorpje met zijn eigen Marine Protected Area, helder warm water en mooie duikspots!

Jullie gaan uitbreiden? Vertel!

Ik ben verliefd op Ustica, een klein vulkanisch eiland 70 kilometer van Palermo. De natuur, de onderwaterlandschappen; je duikt elke keer weer in een compleet nieuwe wereld. Toen dit jaar de mogelijkheid kwam om onze duikschool uit te breiden naar Ustica, was de beslissing snel genomen.

Evasioni Blu Diving

Wat is jullie favoriete duikspot?

Dat is zonder twijfel Scoglio del Medico, Ustica! Het landschap met grotten, canyons, doorgangen, steile riffen, verticale drop-offs, prachtige kleuren al het leven: geweldig!

Wat voor soort accommodatie bieden jullie aan?

Wij werken samen met meerdere B&B’s en hotels op Ustica. Zowel qua locatie als voorzieningen zijn deze plekken bijzonder gastvriendelijk.

Evasioni Blu Diving

Evasioni Blu Diving

Wat gaan jullie doen op duikvaker?

Wij zijn te vinden in de stand van Diving World, waar we alles kunnen vertellen over Ustica.

Website Evasioni Blu Diving: www.evasionibludiving.com

Anderen lezen ook:  Geluid onder water, fluisterende bultruggen