Privé-eiland Pulau Pef is een mini-Raja Ampat met alles wat de duiker zoekt in één. Maak kennis met dit prachtige resort met duikcentrum. 

Vertel eens iets over de geschiedenis van je resort/duikcentrum?

Raja4Divers op het eiland Pulau Pef is een klein authentiek Papoea-duikresort op een privé-eiland in het noordwesten van Raja Ampat – zonder andere bewoners! Pulau Pef is een mini Raja Ampat, alles in één! 

De bouw begon in oktober 2010 en het resort verwelkomt gasten sinds juni 2011. Het resort is traditioneel gebouwd met lokale materialen. Met slechts 10 bungalows en de ongeëvenaarde service is het een van de meest exclusieve duikresorts in Raja Ampat. We hechten veel waarde aan een informele en huiselijke sfeer. Het Raja4Divers resort staat onder Zwitsers management met ongeveer 75 medewerkers – velen van hen komen uit de omliggende dorpen.  

Welke faciliteiten heeft je duikcentrum?

Het duikcentrum van Raja4Divers wordt beheerd door Arif, ondersteund door verschillende gekwalificeerde lokale duikgidsen, allemaal opgeleid door Arif. We bieden meer dan 60 duiklocaties – de meeste worden alleen bedoken door Raja4Divers. Er kunnen maximaal 8 duikers op een boot. We bieden 12 liter aluminium tanks. Nitrox is gratis. Er is huuruitrusting incl. duiklampen beschikbaar en we hebben een bibliotheek met mariene referentiegidsen. 

De persoonlijke duikuitrusting van de duikers wordt opgeslagen aan het einde van de steiger bij het huisrif voor de duur van de trip, waar duikbriefings worden gehouden en de duikboten liggen aangemeerd. 

Fotografen kunnen gebruik maken van de airconditioned cameraruimte voor opslag en opzet van hun camera-apparatuur. De 4 boten hebben stille en brandstofefficiënte motoren en ingebouwde schaduwbescherming. Elke duikboot is uitgerust met standaard veiligheidsuitrusting, evenals gevoerde camerakisten, drinkwater en handdoeken. 

Anderen lezen ook:  Op duikvakantie naar Elba? Kies voor duikcentrum Unica Diving Elba: geen gesjouw en puur ontspanning

Snorkelaars zijn welkom om zich bij de duikboten aan te sluiten. Onze bootbemanning en snorkelgidsen brengen snorkelaars naar alternatieve locaties als een duiklocatie niet geschikt is voor snorkelen. 

Wat voor soort accommodatie bied je aan?

Langs een prachtig strand omzoomd met kokospalmen gericht op het westen (zonsondergang), zijn 10 ruime en authentieke Papoea-stijl waterbungalows voor 1-4 personen gebouwd op palen met lokale materialen. Het ontwerp is gebaseerd op beproefde traditionele bouwmethoden en combineert met moderne ideeën om de luchtstroom te maximaliseren en het welzijn te bevorderen, zonder de natuurlijke omgeving aan te tasten. 

Al het aantrekkelijke meubilair en de mooie inrichting zijn ter plaatse ontworpen en gemaakt. Alle luxe bungalows hebben een enorme binnen/buiten en suite badkamer en zijn uitgerust met koelkast, waterdispenser, thee & koffie, bad- & zwemhanddoeken, biologisch afbreekbare zeep, shampoo & conditioner, enorme bedden met muskietennetten, kluis, internationale adapter en meerdere stopcontacten voor het opladen van je elektronica. Op het grote terras dat direct in het water leidt, vind je ligstoelen, een hangmat en zitzakken voor je comfort.  

Welke faciliteiten heeft jullie resort?

Het resort van Raja4Divers heeft 10 gastenbungalows, een restaurant, strandbar/sunset lounge, duikcentrum, vier duikboten en eigen transferboten (Sorong – Pulau Pef – Sorong). En verder: een airconditioned cameraruimte, huisrif, kajaks, souvenirwinkel en massagesalon. Je kunt paden naar de jungle en het mangrovebos volgen en genieten op het uitzichtpunt op de ‘huisberg. Schaken, tafeltennis, badminton en andere spellen en de  

Pef Band (lokale muziek) vind je ook bij ons.

Heb je een huisrif?

Het huisrif ligt direct voor het resort en biedt gemakkelijke toegang voor duikers & snorkelaars en biedt perfecte omstandigheden voor beiden. Je vindt er een grote verscheidenheid aan vissen, beestjes en prachtige koralen. Niet alleen een school batfish verblijft onder de pier, ook papegaaivissen, sweetlips, blacktip haaien, wobbegong en schildpadden zijn gebruikelijk bij het huisrif. Op 25 meter diepte tref je een groep prachtig begroeide dansende sculpturen aan en als je geluk hebt, spot je misschien zelfs de epaulethaai ’s nachts.  

Anderen lezen ook:  Duiken bij de Medes Eilanden: wij gaan mee met duikcentrum Costa Brava Divers!

Wat voor soort duiken bieden jullie aan?

Huisrifduiken (vroeg in de ochtend, overdag, ’s avonds, ’s nachts). Duiken per boot: normaal gesproken 2 duiken in de ochtend met een koffiepauze op een afgelegen eiland of in een dorp, na de tweede duik terug naar het resort voor de lunch. En een duik in de middag. Op verzoek doen we ook zonsondergang- en nachtduiken. We bieden 1 dagtrip per week met 3 duiken (geen brandstoftoeslag!).

Wat is het populairste duikgebied in jullie omgeving?

Het Yembraimuk-gebied biedt verschillende duiklocaties met enorme scholen vissen, prachtige koraalriffen en duiken in de mangroven. De Passage is een kanaal tussen twee eilanden met een sterke stroming en gorgonians tot aan de oppervlakte, muren van gele zachte koralen en grotten. Helemaal anders dan andere ‘normale rifduiken dus. De beroemde Fam-eilanden bieden ongelooflijke koraaltuinen in alle kleuren en ook zeer visrijke duikplekken. Verder naar het noorden duiken we op een plek met een prachtige muur, doorgangen en een enorme zwarte koraaltuin. We kennen ook verschillende duiklocaties met een goede kans om manta’s te zien. En net achter Pulau Pef liggen verschillende kleine koraalriffen met zandige delen waar je allerlei beestjes kunt vinden. Sorry, we hebben door zoveel aanbod geen voorkeursduiklocaties! 😉

Wat maakt jullie uniek in vergelijking met andere resorts?

De afgelegen ligging van het privé-eiland Pulau Pef, weg van de drukke Dampier Straat. Op de meeste duiklocaties zijn geen andere te vinden. Ook de diversiteit van duiklocaties is enorm. 

Met slechts 10 bungalows is de hele sfeer in ons resort zeer ontspannen, rustig en vredig. Het kleine aantal gasten maakt het mogelijk om flexibel te zijn en de gasten individueel te behandelen door hun wensen zowel onder water als op het land te vervullen – de regels zijn niet zo strikt. 

Anderen lezen ook:  Nieuwe bestemming voor je duikvakantie in Sulawesi: Saronde Island

Aankomende/vertrekkende gasten zijn er slechts één keer per week en gasten en personeel zijn zeer hecht, wat leidt tot een familiale sfeer. Wij zeggen dan ook: Kom als gast, voel je als een koning en vertrek als een vriend! 

De gasten eten samen met het management aan een lange tafel in het restaurant. Hierdoor krijgen ook alleenstaanden snel contact met de andere gasten. Snorkelaars zijn zeer welkom – ook op de duikboten met hun eigen snorkelgids. 

Veel van onze medewerkers zijn Papoea’s en zijn betrokken bij het resortleven en staan dicht bij de gasten. Ze hebben allemaal zonnige karakters, zijn van nature erg vriendelijk en behulpzaam en hebben een geweldig gevoel voor humor. Je hoort vaak hun gelach en hun gezang over het hele eiland. 

Eenmaal per jaar bieden we de U30-weken aan: 2 weken voor de halve prijs voor alle duikers onder de 30. 

Binnen ons resort heb je bijna geen extra kosten. Alle maaltijden, snacks, fruit, koffie/thee, water, siroop, wasserij, internet, kajaks etc. zijn inbegrepen in de prijs – we vragen ook geen brandstoftoeslagen voor langere duiktrips en de Nitrox is gratis. Het feit dat we zoveel terugkerende gasten hebben, is voor ons een teken dat we veel dingen goed doen.  

 

Website: www.raja4divers.com