Techduiken op Curaçao, kan dat? Jazeker! Bij Goby Divers ben je dan aan het juiste adres. Bernardo is professioneel techduiker en kent de diepe wrakken als geen ander – ook de Stella Maris op 140 meter. Alles wat je nodig hebt voor jouw techduik is aanwezig. Wij delen zijn Top 5 techduikspots Curaçao!

Superior Producer & dubbelrif

Een wrak met wereldfaam. De Superior Producer is een 50 meter lang vrachtschip dat in 1977 zonk, vlak voor kerstmis en net buiten de haven met aan boord kleding en rum. Het wrak ligt voor de Mega Pier en je kan daarom alleen duiken wanneer er geen schepen aangemeerd liggen.

Het is begroeid met cupkoralen (Turbinaria). Meestal word je vergezeld door een school tarpons en Franse keizervissen. Voor tech/rebreatherduikers biedt Goby Divers de combinatieduik naar een prachtig dubbelrif aan, waarmee een duiktijd van twee uur of meer gerealiseerd wordt.

Diepte: 32 meter Bereikbaarheid: kant of boot

De Superior Producer is een 50 meter lang vrachtschip dat in 1977 zonk.

Shipwreck Point

Twee sleepbootjes die, na bewust afzinken, iets te ver doorschoten. Nu hebben ze op 50 meter diepte, net op de rand van een peilloze afgrond, hun laatste rustplaats vonden. Eveneens rijk begroeid met koralen en ideaal voor HD-fotografie en film.

Diepte: 50 meter Bereikbaarheid: boot

Vaersenbaai Wreck

Deze duik kan vanaf de kant gemaakt worden, maar dan alleen voor rebreatherduikers of mensen die uiterst conservatief met ademgas zijn.

Beter vanaf de boot. Een klein sleepbootje op 55 meter diep, omringd door resten van oldtimer autowrakken.

Anderen lezen ook:  Sla je slag in Washington Slagbaai National Park!

Diepte: 55 meter Bereikbaarheid: boot

Top 5 techduikspots Curaçao

In de Vaersenbaai ligt op 55 meter diep een klein sleepbootje, omringd door resten van oldtimer autowrakken.

Armageddon, The Barge

Na een kleine 10 minuten zwemmen op 5 meter over een prachtige koraaltuin (in geval van een kantduik), slaan we rechtsaf over een steile wand naar de dieptes waar we op 50 meter een op zijn kop liggend ponton zien opdoemen.

Op ongeveer 60 meter kun je er onderdoor zwemmen en het diepste punt ligt op 75 meter.

Verder naar het oosten vinden we, tussen 60 meter en 25 meter diep en over een lengte van ongeveer 50 meter, hijskranen, trucks, tanks, heipalen en zelfs een klein sleepbootje.

Alles is daar gedumpt in de 60-er jaren en inmiddels getransformeerd in een prachtig kunstmatig rif. Decompressie voeren we uit over een divers en gezond natuurlijk rif.

Diepte: 55 – 75 meter Bereikbaarheid: kant en boot

Stella Maris

Dit wrak is uitsluitend voor de ervaren techduikers. Zowel vanaf de kant, maar veel beter vanaf de boot duik je, langs een door ons aangelegde diepe boeilijn van 10 meter, naar 55 meter om daar de ankerkettingen te vinden.

Deze kettingen volgend, zie je op 120 meter de Stella Maris opdoemen. Dit vrachtschip ligt op haar stuurboordzijde tussen 125 meter (boeg) en 145 meter (achterschip). Voor deze duik hebben we ervaren supportduikers aan boord die behulpzaam zijn met je flessenwisselingen.

Diepte: 145 meter Bereikbaarheid: kant en boot

www.goby-divers.com

Lees ook de gratis DUIKEN Curaçao Special!