Natuurbeschermers in de Verenigde Staten zijn een onderzoek gestart nadat er foto’s zijn opgedoken van een lamantijn, een soort zeekoe, met het woord Trump op zijn rug geschreven. Het beest, een bedreigde diersoort, werd in een rivier in Florida aangetroffen.

De Amerikaanse Fish and Wildlife Service en de Florida Fish and Wildlife Conservation Commission bevestigen dat het waterzoogdier dit weekeinde is aangetroffen in de Homosassa-rivier in Citrus County, ongeveer 130 kilometer ten noorden van Tampa. Het beest was niet ernstig gewond.

Hoe de letters zijn aangebracht is niet duidelijk. In eerste instantie werd gemeld dat de letters in de rug waren gekerfd. Later werd duidelijk dat ze vermoedelijk in de dikke laag algen op zijn rug zijn aangebracht.

zeekoe

Tiplijn

Natuurbeschermers onderzoeken wie het beest heeft gemolesteerd. Ze heeft een tiplijn geopend. Het Centrum voor Biologische diversiteit, een non-profitorganisatie die bedreigde dieren beschermt, biedt een beloning van 5.000 dollar (zo’n 4.100 euro) aan voor informatie die leidt tot een veroordeling in de zaak.

Het mishandelen van een lamantijn is een federale misdaad en kan worden bestraft met een boete van 50.000 dollar (zo’n 41.000 euro) en maximaal een jaar gevangenisstraf, meldt persbureau AP.

Bron: HLN Foto © AP

Anderen lezen ook:  Ontdek de Rode Zee met Blue Planet