Zo… de duiken voor het WK-onderwaterfotografie in La Paz, Mexico, zitten erop. Nu wachten op de memory cards en dan foto’s selecteren. We zaten op een middelgrote boot samen met de teams van Denemarken, Zweden en Zuid Korea. Allemaal super vriendelijke en relaxte mensen. Daar hebben we het echt mee getroffen. Gemoedelijke sfeer, elkaar helpen en veel verhalen uitwisselen!

 

Eerste WK-onderwaterfotografie wedstrijddag

De eerste wedstrijd dag gedoken bij Los Islotes bij de zeeleeuwen. Daar een groothoek met model opname gemaakt. Vooraf met buddy/model Ron Offermans goed afgesproken wat ik van plan ben, inclusief handgebaren voor het aanpassen van de positie van het model. We blijken goed op elkaar ingewerkt. Tevreden over het resultaat, maar het heeft me wel bijna de hele duik gekost. De laatste minuten moest ik nog snel even een close up van een zeeleeuw schieten, want dat was het thema. En op andere stekken komen we mogelijk geen zeeleeuw meer tegen.

 

Twee duikloactie ondiep rif

De teede duiklocatie was een ondiep rif rondom een rots die uit de zee steekt met een kleine oude vuurtoren. Daar een goede macro opname kunnen maken. Ook deze nam de nodige tijd in beslag. Daarna nog even een visportret gemaakt. Prima gelukt… niet perfect. Ga ik de volgende duik overdoen. Op de tweede dag in de ochtend naar Swanner reef. Een ondiep rif met veel vis en volop macro mogelijkheden. Zelfde vis als de dag ervoor gevonden. Nu net zolang wachten en fotografen totdat de foto volledig aan mijn plannetje voldoet. Macro lens en twee flitsers met flipsnoots op vol vermogen.

Anderen lezen ook:  Mijn duikavontuur in Frans-Polynesie

Buddy Ron moet de flitsers vasthouden en richten. Die begint na na een uurtje kramp in zijn handen te krijgen. Maar ja, je moet er wat voor over hebben??? Het neemt bijna 70 minuten in beslag maar we zijn beiden enorm enthousiast over de foto. Nog snel de overige fotos verwijderen zodat ik ruimte overhoud voor duik nr 2. Je mag namelijk maar 100 fotos per dag inleveren!

  

Duik op een wrak

De 2e duik is op een wrak: Fang Ming. We hebben daar van de week al een keer gedoken en ik vond het een belabberde locatie. Slecht zicht en het wrak is amper begroeid. Ik moet een groothoekopname maken, anders heb ik niet alle (5) de categorieën. Dezelfde saaie duik als de eerste keer. Het is een foto, gemaakt met groothoeklens, daar is dan ook alles mee gezegd. Ik ben het meest tevreden over macro, visportret en model. De andere twee maken mijn inziens sowieso geen kans. Zo meteen foto’s selecteren en dan wachten… wachten en wachten. Fingers crossed??? De uitslag is pas morgenavond. Morgen lekker en dagje relaxen aan het zwembad. Dat hebben we wel verdiend!

 

 

Hasta la vista! 
Marco Heesbeen
 
 
Wat Marco eerder schreef vanuit La Paz