Duiken vanaf een traditioneel houten zeilschip op de Filipijnen? Dat kan met Philippine Siren van Master Liveaboards! We spreken met Mik Jennings die blij is dat de Filipijen weer open zijn.

Hoe voelt het om weer open te zijn?

Het is fantastisch om met gasten te kunnen praten over het eindelijk plannen van hun aanstaande duikreis in plaats van te praten over restituties. Je voelt de opwinding in de communicatie!

Waarom heb je dit gebied voor je liveaboard gekozen?

We zijn in 2009 begonnen in de Filipijnen. Omdat we al sinds 2003 actief zijn in Thailand, Myanmar en Indonesië, vroegen onze klanten om iets nieuws. Een derde phinisi-schip was al gepland en de Filipijnen leek een voor de hand liggende keuze. De variëteit in duiken is fantastisch en mensen vroegen erom.

Wat maakt Master Liveaboards uniek?

De Philippine Siren heeft drie dingen die andere schepen in de omgeving niet hebben: de beste bemanning en service die er is, het lekkerste eten en de romantiek van een traditioneel houten zeilschip.

Vertel eens iets over de hutten?

We hebben acht ruime hutten. Er is een mix van vaste twin en double hutten, een aantal kunnen naar wens van de klant worden omgebouwd.

Welke voorzieningen zijn er aan boord?

Alle hutten hebben airco en een en-suite badkamer. Een aparte spoelbak voor camera‘s is aanwezig. Veiligheid staat voorop, er is zuurstof, AED, rookmelders en de bemanning heeft een EHBO-training gevolgd.

Hoeveel duiken maak je?

Dit hangt af van het reisschema, maar gasten kunnen vier duiken per dag maken.

Anderen lezen ook:  Liveaboard Bahamas: Pretty mama Bahama

Welke routes varen jullie?

We duiken door drie hoofdgebieden. Onze Visayas-routes opereren vanuit Mactan en bestrijken alles rondom Cebu van Malapascua tot aan Dauin. Van februari tot juni duiken we bij Tubbataha Reefs Natural Park vanuit Puerto Princesa. Ook hebben we twee transitreizen die zowel Tubbataha als de Visayas in één fantastische cruise aanbieden.

Wat is de meest populaire route?

Onze bestverkochte route is Tubbataha. Onze best beoordeelde reizen zijn echter in de Visayas. We denken dat dit vooral te maken heeft met de variatie en kwaliteit van het duiken in zo‘n relatief klein gebied. Het is een van de reizen waar mensen vaak terugkomen voor meer!

Info: www.masterliveaboards.com

Ook interessant voor jou:

De Filipijnen accepteert volledig gevaccineerde toeristen

Mijn duikavontuur op Bohol