Marco Heesbeen is op dit moment in La Paz in Mexico, om Nederland te verdedigen tijdens het WK-Onderwaterfotografie. Via de Whatsapp stuurt hij ons updates! 

 

De eerste 2 dagen duiken zitten erop. Leuke duiken, maar het zicht is niet super. Eerste duik bij Los Islotes met de Sea lions. Echt super. De jonge exemplaren zijn enorm speels. Ze trekken aan vinnen, brillen, koordjes en alles wat ze zien loshangen en bewegen. Helaas was het wel erg druk met duikers en snorkelaars. Met een fisheye lens op de camera valt het niet mee om een opmame zonder mensen erop te maken.

 

Flinke wind

Er stond flink wat wind, dus redelijk golven en deining in het ondiepe. Zicht was goed. 2e duik bij Fang Ming wrak. Matig zicht…tot 10 meter met veel zweefvuil en een groene tint in het water. Begroeing op het wrak is karig.

Wordt lastig om hier een hele schone groothoekopname te maken. Als dit 1 van de wedstrijd locaties zou zijn. Dat krijgen we pas woensdag te horen.

 

 

 

De 2e dag met alleen de Zweedse deelnemer op een klein bootje naar een ondiepe duikstek vlakbij. Prima voor macro. Max. Duiktijd 90 minuten die we dan ook volledig hebben opgebruikt. Het macro leven is zeer beperkt. Zeenaaktslakken zijn er nagenoeg niet, garnalen evenmin. Vis daarentegen zwemt er in overvloed in alle soorten, kleuren en maten. Leuke ideeën opgedaan voor macro en visportret.

Plan de campagne hiervoor ligt vast. Laatste duik vandaag was de oude zeeleeuw kolonie. De zeeleeuwen waren al vanaf verre te horen. De grote mannetjes laten duidelijk horen wanneer zij vinden dat een duiker te dichtbij komt ????. Ondanks de zeeleeuwen aan de slag gegaan met de macrolens. Achteraf een goede keuze want het zicht was slecht, voor La Paz! Begrippen dan. Wij vinden 6 tot 10 meter doorgaans prima. Een aantal technieken en ideeën uitgeprobeerd. Diverse weggestreept en enthousiast over de overgebleven plannen. Morgen weer een oefenduikdag en woensdag begint het officiële programma. Wordt vervolgd…

Anderen lezen ook:  SubLub Voerendaal: «We verkopen alleen merken waar we zelf achter staan»

groeten Marco Heesbeen