Binnen een minuut vanuit je kamer lig je in het water, welteverstaan bij een prachtig huisrif… Of binnen de minuut stap je op de boot naar een van de vele mooie duikstekken van Bonaire… ’s middags lekker bijkomen in de bar of heerlijk dineren bij het restaurant van het resort… Bij Buddy Dive Resort hoef je het terrein niet af!  

Vertel eens over Buddy Dive? 

Buddy Dive Resort biedt al 40 jaar alles wat duikers op Bonaire nodig hebben. Onze gasten hebben voor hun verblijf keuze uit studio’s, 1-, 2-, of 3- slaapkamer appartementen. Er zijn twee restaurants en een aparte ontbijtruimte, allemaal met zeezicht. Het duikcentrum heeft echt alles wat je als duiker kunt wensen. Te beginnen met een prachtig huisrif wat nooit meer dan een paar stappen van je appartement vandaan is en waar je 24 uur per dag van kunt genieten. 

Vertel eens wat meer over het duiken?

Aan de steiger vind je de verhuur van duikspullen, lockers voor je duikuitrusting, spoelbakken, analyzers en een winkel waar je terechtkunt voor souvenirs en duikuitrusting, maar ook voor het boeken van activiteiten of gewoon een gezellig praatje. Je kunt ervoor kiezen om met de boot mee te gaan duiken. De boten vertrekken meerdere keren per dag vanaf de Buddy Dive steiger, de bestemming wordt meestal samen met de gasten besloten. Alle duikpakketten zijn inclusief pick-up en onbeperkt lucht/nitrox. Je flessen kun je gemakkelijk inladen in de drive thru. Zo heb je alle vrijheid om te duiken hoeveel, waar en wanneer je maar wilt. Ideaal toch? 

Anderen lezen ook:  Aandachttrekker Traunsee Oostenrijk

Buddy Reef schijnt heel mooi te zijn.

Klopt! Het is dan ook een hele populaire duikstek. Je kunt hier makkelijk het water in via de trap of via een sprong van de steiger. Het eerste deel van je duik gaat over een ondiep zand plateau waar je de koraal kwekerijen van Reef Renewal Foundation Bonaire kunt zien. Op ongeveer 9 meter kom je bij de drop-off waar het rif begint. Dit bestaat uit veel verschillende soorten sponzen, hard en zacht koraal. Je kunt links of rechts afslaan en het rif volgen. Er is heel veel te zien, er is altijd veel leven en je weet nooit wat je tegen gaat komen (behalve het wrakje “la Machaca” dat ligt er altijd 😉). Het duiken is hier vrij gemakkelijk waardoor het leuk is voor zowel beginners als gevorderden. Het is een heerlijke plek om lekker rustig naar klein leven te zoeken tussen de koraal blokken. Murenen, schorpioenvissen, octopussen en onze favorieten; de blennies, kun je hier vaak vinden. 

En met bootduiken, welke zijn in trek bij jullie gasten?

De meest noordelijke duikstekken op Klein Bonaire (Sampler, Knife en Leonora’s reef). Deze zijn vanaf Buddy Dive Resort maar een heel klein stukje varen, je kunt ze vanaf het resort zien liggen. Wij nemen onze gasten hier graag mee naartoe met de boot omdat de verscheidenheid van het rif hier gigantisch is en we hier vaak mooie dingen vinden. Maar we moeten heel eerlijk zijn. Er is niet één duikplek die we niet mooi vinden. 

Anderen lezen ook:  Extra Divers Port Ghalib: een heerlijke uitvalsbasis voor je duikvakantie in Egypte

Voor lekker eten zit je bij jullie goed. 

Haha, ja dat horen we vaak. De restaurants zijn in de buitenlucht en natuurlijk met zeezicht. Het pas gerenoveerde Blennies restaurant ligt recht aan zee en je kunt hier heerlijk lunchen, dineren of borrelen (lees: in de poolbar!). Of ga picknicken op het strand en geniet van de zonsondergang. Blennies restaurant kan hiervoor heerlijke take-out maaltijden bereiden! 

Jullie motto is: Poco poco? 

Oftewel, rustig aan. Buddy Dive Resort is een oase van rust en op Bonaire vind je geen drukke winkelstraten of een druk nachtleven. Neem de tijd om op het balkon van je appartement een boek te lezen of om een middag bij het zwembad te ontspannen. 

En als ik zin heb om wat actiefs te doen?  

Bij Buddy Dive Resort kun je ook veel leuke activiteiten boeken waarbij je je niet in grote groepen hoeft te begeven. Wat dacht je van begeleide nachtduiken, ostracodnachtduiken en bootduiken in het National Park? Of boek de cursus die je al zo lang wilt doen zoals een DPV try-out, een onderwaterfotografiecursus of een Fish ID specialty. Ook buiten het resort is er genoeg te doen. Bij het Activity Center helpt de Buddy Dive crew graag een activiteit uitzoeken die bij je past. 

 Faciliteiten Buddy Dive Resort 

1-, 2- en 3-kamerappartementen 

2 zwembaden 

2 verhoogde stranden 

Eigen huurauto’s 

Drive-thru voor tanks 

Duikschool met 6 boten 

Huisrif 

Anderen lezen ook:  Oostkust: De wilde kant van Bonaire

Shop 

Techafdeling 

Verhuur materiaal 

 Meer informatie over dit resort vind je op www.divingworld.com