De corona-crisis heeft de duikbranche hard getroffen. Association of Dive Tour Operators doet een dringende oproep aan alle vakantieduikers: “Help ons, alstublieft!”

De corona-crisis heeft de duikindustrie hard getroffen, zowel lokale duikcentra in eigen land als de resorts, liveaboards en duikcentra in het buitenland. Nu wereldwijde reisadviezen van toepassing zijn en de regering ten strengste afraadt om te reizen, komen duiktouroperators onder druk te staan.

Momenteel zijn de meesten nog steeds druk bezig om vakantiegangers over de hele wereld terug te brengen naar Nederland en België.

Tegelijkertijd staat de telefoon en de inbox bij de duiktouroperators roodgloeiend: duikvakantiegangers zijn onrustig, willen informatie of annuleren hun reeds geboekte reizen. De leden van de Duitse ADTO (Association of Dive Tour Operators e.V.) spreken nu alle duikers aan met een dringende hulpvraag;

Corona-crisis

‘Beste duikers, beste avontuurlijke vrienden

We hebben uw hulp nodig – snel en dringend. Een hele tak van de reisindustrie staat plotsklaps stil door Covid-19 – touroperators, liveaboards, duikresorts en duikcentra worden getroffen.

Het kan heel snel voorbij zijn – geen vakanties meer aan de Rode Zee, in Azië of Mexico om te duiken en te ontspannen …

De enorme terugkeercampagnes, annuleringen, niet-bestaande vluchtverbindingen en extreme toegangsregels belasten onze duikindustrie als nooit tevoren. Veel duikbedrijven wereldwijd staan ​​aan de rand van een financiële afgrond, moeten leven van hun spaargeld en proberen de komende maanden te overbruggen.

En dat is waar we jouw hulp nodig hebben! Help actief mee door jouw vakantie om te boeken of het om te laten zetten in vouchers.

Anderen lezen ook:  Boschmolenplas in het donker

Zo kunnen we na de crisis met z’n allen opnieuw beginnen en kunt u genieten van uw welverdiende vakantie. Help ons! Alsjeblieft! ”

Oproep

Ook roepen wij zelf op om bestaande cursussen en opleidingen bij onze eigen duikcentra in Nederland en België niet te annuleren, maar om te boeken naar een later tijdstip. Allicht kun je vast thuis aan de zelfstudie om je extra goed voor te bereiden. Samen zijn we sterk, laten we als duikers de handen ineen slaan en dit samen overwinnen.

Heb jij een duikvakantie geboekt of reeds omgezet?

Waar zou je naartoe gaan? Deel jouw ervaring onder dit artikel.