De eerste stap ter voorbereiding op het handelen in een noodsituatie is educatie. DAN cursussen leren je de eerstehulp stappen om hulp te verlenen aan een gewonde en interactie te hebben met medische professionals.

Waarom zou je voor DAN cursussen kiezen?

We vragen het aan Dr Robert van Hulst – Director Diving Medical Center Navy, Netherlands Head Research Hyperbaric and Diving Medicine, AMC, Amsterdam.
“Gelukkig komen ongevallen niet vaak voor, maar wanneer ze voorvallen maken hulpverleners die opgeleid werden d.m.v. DAN cursussen een positief verschil.”

DAN cursussen zijn ontwikkeld door een team van medische en didactische specialisten.

Sommige cursussen zijn specifiek ontwikkeld voor duikers of lifeguards, terwijl andere, zoals BLS en First Aid cursussen zich richten op een breder publiek.
We hebben ook specifieke programma’s ontwikkeld voor medische professionals om die te helpen een beter begrip van duikgeneeskunde te krijgen en hoe er gehandeld moet worden bij een duiknoodgeval.

Bekijk hier de trainingsprogramma’s van DAN

 

Bron: Het DAN Europe team. Foto’s Shutterstock. 

Anderen lezen ook:  Tropical Carrental Bonaire: «De SUV’s beschikken over een plastic container en zijn daardoor minder gevoelig voor diefstal»