MUSt is een initiatief van negen studenten van het Outreaching Honors programma aan Tilburg Universiteit, gericht op het aanpakken van milieuproblemen. In de Week van het Water organiseren zij op 11 mei een dansavond met verschillende workshops voor het goede doel. De entree is geheel gratis, bezoekers mogen zelf bepalen of en hoeveel zij aan het project bij willen dragen.

“In eerste instantie wilden we het via het universiteitsbeleid aanpakken, maar we kwamen er al gauw achter dat dat niet heel snel gaat in een systeem wat vaak wat bureaucratisch functioneert.” vertelt Heleen Ballemans, één van de oprichters van MUSt. “Toen hebben we besloten om ook zelfstandig iets op te zetten. Zo weten we in ieder geval zeker dat we iets neer kunnen zetten. Op de universiteit kunnen we niet altijd bouwen, op onszelf wel.”

Zo kwamen de studenten tot het idee van de dansavond. “We wilden iets laagdrempeligs doen waar iedereen aan mee kan doen. Daarom is er ook geen entreeprijs en mag iedereen zelf bepalen hoeveel hij of zij bijdraagt aan het goede doel. Je bent tot niks verplicht.”

De opbrengsten van de avond gaan naar The Ocean Cleanup, een project gericht op het aanpakken van het plastic afval in de oceaan. “De oprichter van The Ocean Cleanup, een Delftse student, is al op zijn zeventiende begonnen met het project.” Vertelt Ballemans “Dat is natuurlijk heel inspirerend, en door dat te steunen willen wij ook laten zien dat het feit dat je student bent niet betekent dat je geen impact kan hebben.”

Anderen lezen ook:  Noordzee training op zondag 17 september

De dansavond bestaat uit vier workshops: funky showdance, hiphop, jazz dance en latin, gevolgd door een afterparty. Het evenement vindt donderdag 11 mei plaats bij Boerke Mutsaers van 20:00 tot 2:00. Kijk voor meer informatie op de facebookpagina.