Emperor Divers, opgericht in 1992, organiseert liveaboards in de Rode Zee sinds 1996. Dit jaar is Seven Seas onderdeel geworden van Emperor Divers, dat gelijkt omgedoopt is tot vlaggenschip van de vloot. 

 Waarom een liveaboard in de Rode Zee? 

De Rode Zee heeft geen introductie nodig. Cousteau noemde het ‘De Corridor van Wonderen’ en wie zijn wij om dat te betwisten? De kwaliteit van het water – met zichtbaarheid als gin en het hele jaar door beschikbaarheid – plus de levendigheid en kleur van de koraalriffen aan de kust zijn het eerste waar duikers van onder de indruk zijn. Voeg daar dan nog aan toe dat er baaien vol zeegras, ondiepe riffen, pinnacles, gezonken riffen, tientallen scheepswrakken en ontmoetingen met grote dieren zoals haaien, dolfijnen en zeekoeien zijn, allemaal binnen 4 uur van het vasteland van Europa, en het is duidelijk waarom het altijd als de beste duikbestemming wordt beschouwd.  

Even lekker chillen na de duik… Dat kan!

Bieden jullie verschillende routes aan?  

We volgen de seizoenen met Seven Seas, voornamelijk in de Noordelijke Rode Zee tijdens de winter en lente, waar de variëteit aan duiken bij de riffen en wrakken rond Hurghada en Sharm gegarandeerd is. Als het warmer wordt, verplaatsen we ons naar het zuiden en bezoeken we mariene parken zoals Brothers, Daedelus en Elphinstone of de serene maar prachtige riffen en grotten van St. John’s en Fury Shoals. 

Hoe ziet de Seven Seas eruit? 

Met de grootste houten romp in de Rode Zee, valt Seven Seas op in de jachthaven. Ze is hoog, lang en breed, en met bijna 20 jaar varen kun je er zeker van zijn dat ze een stabiel en veilig vaartuig is. De extra breedte en hoogte geven vooral de hutten meer het gevoel van een hotelkamer – volledige deuren, veel ruimte tussen de bedden en de badkamers zijn afgewerkt in marmer van vloer tot plafond. Een apart restaurant met open keuken zorgt ervoor dat gasten een topduikervaring hebben, en een barbecuegedeelte op het middendek betekent dat er minstens één keer per week feest is! Met slechts 24 gasten is er ook genoeg ruimte in de gemeenschappelijke ruimtes om te ontspannen tussen de duiken. Wat betreft het duiken, het grote duikdek en platform maken het gemakkelijk om je uitrusting aan te trekken, en de grote zodiacs zijn uitgerust met 85pk motoren en duikladders om driftduiken comfortabel te maken. Kortom, een fantastische liveaboard! 

Anderen lezen ook:  Duiken in Dahab of Sharm? Bij Circle Divers moet je zijn!

Hebben jullie een speciale ruimte voor onderwaterfotografen? 

Onderwaterfotografen vinden aan boord natuurlijk voldoende ruimte om hun apparatuur op te bergen, schoon te maken en op te laden. 

Hoe ziet het duikdek eruit?  

Het is een groot verhoogd duikdek, waar iedereen zijn plekje krijgt en we tanks tussen de duiken vullen. Het mooie van duiken vanaf een liveaboard is dat je je uitrusting maar één keer hoeft op te zetten, en vervolgens vullen we de tank rechtstreeks met lucht of nitrox, zoals jij verkiest! Sommige duiken vinden rechtstreeks vanaf de achterkant van het hoofdschip plaats, met een sprong vanaf het platform en een ladder om uit het water te komen, of we gebruiken de grote zodiacs om andere delen van het rif te bereiken en driftduiken aan te bieden. De zodiacs van Seven Seas behoren tot de beste in hun klasse, met veel ruimte voor de duikers, hun uitrusting en ladders om het nog gemakkelijker te maken om weer aan boord te komen.  

Wat voor soort duiken bieden jullie aan? 

Duiken in de Rode Zee is meestal wrak- of rifduiken, met hier en daar wat baaien met zeegras, meestal 3 duiken per dag en een extra nachtduik op geselecteerde locaties. Er zijn meestal mogelijkheden voor groothoek- en macrofotografie bij elke duik. Ervaren duikers kunnen als duikbuddy’s of in groepen zonder gids duiken als ze dat willen, maar gidsen zijn altijd beschikbaar om mensen te helpen het beste uit hun reis te halen. De verschillende omstandigheden, riffen en routes zorgen voor een mix van driftduiken, meer ontspannen verkenningduiken en soms duiken in het blauw op zoek naar grote ontmoetingen! 

Decobiertje? Kom maar op!

Wat maakt jullie liveaboard uniek? 

Seven Seas heeft meerdere keren prijzen gewonnen voor ‘beste liveaboard’. Naast het feit dat het een groot en goed uitgerust schip is, is er altijd een fenomenaal team aan boord dat zich inzet voor je veiligheid en comfort tijdens de week. Het eten is altijd bijzonder, en er is een volledig gevulde bar voor degenen die graag van wat ontspanning bij zonsondergang willen genieten! 

Anderen lezen ook:  Met de Bahamas Master naar adembenemende duiklocaties!

Facts: 

  • In de vaart: 2006
  • Routes: Gehele Rode Zee 
  • Haven: Port Ghalib en Hurghada 
  • Lengte: 42 m 
  • Aantal personen: 24 
  • Hutten: 12 
  • Nitrox: gratis 

 Meer informatie: https://www.emperordivers.com/liveaboard-boat/seven-seas/