Op zaterdag 8 juni wordt in Kino Rotterdam de rode loper uitgerold voor de documentaire De Mythe van het Meer. De film van regisseur Ruud Lenssen over duiker Rob Bangma schittert dan voor het eerst op het witte doek.

In ‘De Mythe van het Meer’ zet duiker Rob Bangma zijn zinnen op het ontrafelen van de grootste mythe onder duikers in Zuid-Holland: de verdwijning van een Britse bommenwerper in het Oostvoornse Meer.

De Mythe van het Meer

4 juli 1940: Bristol Blenheim neergeschoten

Op 4 juli 1940 wordt boven Rotterdam een Bristol Blenheim neergeschoten door de Duitsers. Het vliegtuig met daarin drie bemanningsleden stort neer in wat nu het Oostvoornse Meer is. In de dagen daarna worden enkele wrakdelen uit het water gehaald en spoelen twee lijken aan. Een deel van de cockpit met daarin de laatste inzittende, de staartschutter, wordt echter nooit gevonden.

Engelse staartschutter

Rob is zelf ooit bijna verdronken en wil de Engelse staartschutter vinden, die nog ergens op de bodem van het meer moet liggen. Met het ontrafelen van deze mythe hoopt hij zijn eigen leven betekenis te geven. Maar de zoektocht verloopt anders dan hij had verwacht.

De mythe van het meer

“Elke gesneuvelde soldaat verdient een graf.”

Filmfestivals

De film is na de première op 30 juni te zien op tv bij RTV Rijnmond. Vervolgens zal de film zijn ronde langs filmfestivals doen.

DE MYTHE VAN HET MEER – Trailer

"Elke gesneuvelde soldaat verdient een graf."In DE MYTHE VAN HET MEER gaat Rob Bangma op zoek naar het wrak van een Britse bommenwerper uit de tweede wereldoorlog, met daarin de overblijfselen van één Engelse piloot. Al duikend in het diepe Oostvoornse Meer probeert Rob de mythe te ontkrachtigen en zijn leven betekenis te geven.Regie: Ruud LenssenProductie: Van Osch Films / RTV Rijnmond / MediafondsPremière op zaterdag 8 juni bij KINO Rotterdam.Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar, stuur een persoonlijk berichtje bij interesse.

Geplaatst door De Mythe van het Meer op Dinsdag 4 juni 2019

 

Anderen lezen ook:  Zandeiland 4 Vinkeveense Plassen per direct gesloten voor publiek

Wereldpremière: zaterdag 8 juni 2019, Kino Rotterdam. (op uitnodiging)

TV Première: Zondag 30 juni 2019, RTV Rijnmond

Website: www.vanoschfilms.nl

Regie: Ruud Lenssen
Producent: Van Osch Films

mythe van het meer

Bekijk ook: HMS Maori – Torpedobootjager uit WOII