Je gaat op vakantie en neemt mee: duikuitrusting, handdoek, badpak, een tube Zaanse mayonaise en… je Oceanic+ Dive Housing. Want het is nu mega-eenvoudig om met je iPhone veilig verpakt in een handige behuizing je onderwateravonturen voor altijd vast te leggen. Ik testte de behuizing in Marsa Shagra, Egypte.

Tekst: Nique Hanskamp Foto’s: Nique Hanskamp & Oceanic

Ik heb nooit aspiraties gehad om onderwaterfotograaf te worden. Ik geniet ten volle van de prachtige beelden die zij produceren en ben dankbaar dat ze er zijn, maar zelf ben ik bij het duiken ‘alleen maar aan het duiken’. Ik wil alles met eigen ogen zien en niet door een zoeker. En hoewel ik geen grote afstanden afleg onder water, wil ik zoveel mogelijk zien tijdens een duik. Een kwartier stilhangen met je camera boven een zeeslakje of eindeloos geduld opbrengen terwijl je wacht op een vis die een adv-dag heeft… het is gewoon niet voor mij.

Parasiet

Dat gezegd hebbende, ben ik wel zo’n ‘parasiet’ die na een supermooie duik bij de aanwezige fotografen komt bedelen om jpegjes of video’s waarmee ik mijn collectie ow-herinneringen kan verrijken. En als ik die foto’s en filmpjes eenmaal heb weten te bemachtigen, mis ik eigenlijk nog maar één ding: een foto van mijn duikende buddy en eventueel vastgelegde hilarische of bijzondere momenten die we samen hebben meegemaakt in de zee. Met het verschijnen van de Oceanic+ Dive Housing is er een eind gekomen aan dat gemis, want ik neem nu gewoon mijn iPhone mee als ik ga duiken.

Anderen lezen ook:  Nu bij de dealers: de nieuwe Suunto EON Steel Black!

Hoe makkelijk wil je het hebben?

Je kunt nu je iPhone gebruiken als onderwatercamera én als duikcomputer met de Oceanic+ Dive Housing. Tijdens je onderwateravonturen leuke foto’s maken met automatische kleurcorrectie op je iPhone is een peulenschil, zo blijkt. Als bijzonder atechnisch aangelegd persoon hoef ik me ook niet druk te maken over de moeilijkheidsgraad van deze behuizing: met een korte instructie die de bijbehorende Oceanic+ app na installatie op je iPhone afspeelt, word je automatisch door de stappen geleid om je telefoon op de juiste manier te plaatsen en de behuizing af te sluiten. Controleren of hij 100% waterdicht geseald is en klaar voor gebruik doet die slimmerik vervolgens zelf. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Tijd om te water te gaan. Ik zal het eerlijk toegeven: de eerste keer dat ik onder water verdwijn met mijn telefoon in de behuizing, moet ik toch even slikken. Mijn hele leven staat zo’n beetje op dat apparaat. Natuurlijk is er altijd nog de cloud, maar toch… stel dat het misgaat? Dan zit ik in Noord-Afrika zonder telefoon. Niet aan denken nu, wees geen watje: hoppakee, naar 25 meter ermee!

Even oefenen

Mijn buddy Josephine is gefascineerd door de iPhone-behuizing en geeft een paar keer ongeduldig aan dat ze hem ook wil uitproberen – haar jacht naar mooie beelden en tastbare herinneringen is wat intensiever dan de mijne. Ik probeer hem echter eerst zelf en ik ben verbaasd over hoe makkelijk de Oceanic+ onder water te bedienen is. Je hebt de ontspanknop en vier pijltjes, daar komt het op neer. Het is echt super eenvoudig om snel te wisselen tussen video en foto en je hoeft niet – zoals ik – bang te zijn dat je zo opgaat in het filmen dat je vergeet waar je bent; omdat de Oceanic+ ook een duikcomputer is, zie je boven in je scherm hoe diep je zit. Switchen naar je pols hoeft dus niet. Lekkah!

Anderen lezen ook:  WWF onthult Japanse walvisjacht in beschermd gebied

De eerste kiekjes

We zijn geen fotografen dus de eerste kiekjes zijn geen winnaars, maar het is Josephine en mij al wel gelukt om tijdens de eerste duik van onze vakantie in Marsa Shagra elkaar en een paar mooie vissen op foto en video vast te leggen – dat kan zelfs tegelijk overigens. “Nog niet voor in een lijstje, maar zeker de moeite”, concluderen we ’s avonds bij het diner als we het resultaat van onze inspanningen bekijken. Daar komt meteen ook die tube Zaanse mayo om de hoek kijken. Ik eet alles (wat tenminste geen oogjes heeft gehad) in Egypte, maar ik ben zo’n rasechte Hollander die dan altijd één ding mist: de mayonaise. Dus die gaat standaard mee in de koffer. Gewapend met de Oceanic+ Dive Housing en Zaanse mayo maken we samen van deze vakantie er eentje om nooit te vergeten. En die onderwaterselfie? Die is eindelijk gelukt!

Info Oceanic+ Dive Housing

Met de Oceanic+ app gebruik je hetzelfde abonnement voor zowel Apple Watch Ultra als iPhone. Hierdoor kun je twee apparaten gebruiken die hetzelfde abonnement delen, zo bespaar je geld. Voor Apple-gebruikers is de Oceanic+ Dive Housing daarnaast een perfecte alles-in-een oplossing vanwege het grote aantal sensoren dat zit ingebouwd, wat van de behuizing meteen een duikcomputer maakt.

Specificaties:

• Gewicht: 975 gr
• Afmetingen: 24,6 x 11,2 x 6,9 cm
• Compatibel met apparaten met iOS 16 en nieuwer
• Foto-, video- en slimme modus met gelijktijdige video- en foto-opname
• Foto’s bekijken en delen, met of zonder overlay van je duikprofiel
• Werkt met Ultra-wide lensfuncties van iPhones
• Zowel RAW- als gecomprimeerde formaten
• Stapsgewijze instructie voor en na elke duik begeleidt
• Automatische vacuümpomp met afdichtingscontrole/geïntegreerde lekdetector
• Geïntegreerde diepte- en temperatuursensoren
• Maximale duikdiepte 60 meter
• Oplaadbare lithiumbatterij via meegeleverde USB-C
• Elektronische Bluetooth®-interface
• Prijs: € 599

Anderen lezen ook:  Op duikvakantie naar Elba? Kies voor duikcentrum Unica Diving Elba: geen gesjouw en puur ontspanning

Meer info: www.amilco.nl