Daadwerkelijk álles op voorraad. Maatje groter? Of toch kleiner? Geen probleem, pakken we even… Andere kleur? Die hangt daar. En dat gewoon in de duikshop zelf. Bij de Camaro Premium Dealers weet je zeker dat je met het juiste pak naar buiten loopt. Maar waar vind je deze dealers? Redacteur Carlo Vreugde trekt eropuit en zijn eerste stop is Fata Aquana in Den Haag.

«Het is bijzonder fijn dat Camaro serieus naar ons luistert én dat we dit ook terug zien in de producten»

Je kan de zee bijna ruiken als je naar binnenloopt bij duikcentrum Fata Aquana, want je raakt direct in de stemming in de gezellige winkel. Al 25 jaar is Fata Aquana een begrip in de duiksport in Den Haag en omstreken. De eigenaren Pauline en Peter hebben samen 55 jaar duikervaring waarbij Camaro-producten altijd een rol hebben gespeeld.

Kwaliteit is wat je verkoopt en Peter heeft dit zelf ondervonden: «Camaro shorty’s zijn altijd populair. Ook bij mij is het een favoriet: ik gebruikte mijn shorty maar liefst 15 jaar lang voor zwembadtrainingen. Maar toen was het ook wel echt tijd voor een nieuwe!»

Camaro droogpak

Pauline kan erover meepraten. Sinds ze in een droogpak van Camaro duikt, heeft ze haar andere pak niet meer aangeraakt. «Doordat het droogpak perfect past, heb ik nu eindelijk warme voeten. Of ik kon geen dikke sokken aan omdat dit te krap was, of ik had zo veel ruimte, dat ik mijn vinnen niet eens meer voelde,» aldus een enthousiaste Pauline.

Anderen lezen ook:  Natte warme handen met Bare

En dat is nu juist waar Camaro zo sterk in is. Duikers in alle posturen kunnen terecht bij het Oostenrijkse duikmerk, of je nu kort, lang, dun of dik bent. Tot op heden heeft Pauline de duiker altijd de eerste keer qua maat direct goed ingeschat, zodat het passen efficiënt verloopt.

Fata Aquana

45 maten ter beschikking

Verder valt ook op dat ze meer dan normaal vrouwelijke duikpakken verkopen. En dit is allemaal niet zo heel verwonderlijk, wanneer je van elk model 45 maten ter beschikking hebt! Dit was ook de reden dat het koppel de winkel heeft verbouwd, er was ruimte nodig voor al die pakken.

Tijdens het fabrieksbezoek in begin 2020 aan Camaro besloten Pauline en Peter direct om de eerste Camaro Premium Dealer van Nederland te worden. Pauline: «Als Premium Dealer heb je een nauwe band met het Camaro-personeel in Oostenrijk en we worden erg betrokken bij het bedrijf. Het voelt echt als een grote familie.»

Korte lijnen met Camaro

Dit uit zich in zeer korte lijnen met de fabrikant, waarbij de Premium Dealers betrokken worden bij de visie, de ontwikkeling van nieuwe producten en een snelle levering van producten. «Het is bijzonder fijn dat er serieus naar ons geluisterd wordt én dat we dit ook terug zien in de producten. Ik ben er best heel trots op dat straks de vrouwelijke duikers hier profijt van zullen hebben. Wat ik hiermee precies bedoel, kan ik helaas nog niet verklappen!» aldus Pauline.

Fata Aquana

Over Fata Aquana

Fata Aquana is een PADI 5* IDC Center, waar je voor alles wat met duiken te maken heeft, terechtkunt. Natuurlijk verzorgen zij alle PADI-duikopleidingen en in hun winkel kun je voor de aanschaf en huur van duik- en snorkelmaterialen, het onderhoud daarvan, duikreizen, verzekeringen en natuurlijk flesvullingen terecht.

Anderen lezen ook:  Perfecte armen voor je onderwaterhuis

Daarnaast is Fata Aquana actief in het organiseren van gezellige themadagen, maar ook Discover Local Diving. Nog nooit gedoken in Nederland of onbekend met een duikstek? Een ervaren staff lid van Fata Aquana gaat met je mee en laat je de mooiste plekken zien.

Met Ontdek je Stekje ga je naar TODI, een weekendje Luxemburg of naar een lokale duikplas en dat allemaal onder begeleiding. Fata Aquana organiseert ook de Camaro Testdagen, waar je het Gamma natpak of het Drytec droogpak kunt testen.

ata Aquana

Camaro premium dealers

Fata Aquana Den Haag www.fata-aquana.nl

Sublub Rotterdam www.sublub.nl

Dive Post Valkenburg www.divepost.nl

De Beldert Zoelen www.beldert.nl

Ook interessant voor jou:

Help, mijn duikmasker beslaat!

Getest: duiklampen van Light&Motion